ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кредитування «зелених» проектів для малого та середнього бізнесу стає доступнішим

Дата: 23.06.2016 11:37
Кількість переглядів: 253

Укргазбанк прийняв рішення знизити процентну ставку при кредитуванні еко-проектів: з 24% до 20,5% у вітчизняній валюті, з 10% до 7,7% у доларах США та з 9% до 6,7% у євро.
Кредитуватимуть інвестиційні «зелені» проекти, зокрема, в таких напрямках: проведення заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження; скорочення споживання природних енергоресурсів; використання відновлюваних джерел енергії (вітряні парки, сонячні парки, гідроелектростанції) тощо.
Еко-кредити видаватимуть як на придбання нового енергоефективного чи екологічного обладнання, так і на заміну або модернізацію наявного обладнання.
«Сьогодні трендом провідних світових країн стало вкладати інвестиції на користь відновлюваної енергетики, а ніж традиційної. І з кожним роком сума коштів у екологічно чисті проекти збільшується», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що Україна теж у цьому тренді.
«Завдяки підтримці іноземних партнерів та появі на вітчизняному ринку провідних світових гравців, які можуть надавати не лише технічну та експертну, а й фінансову допомогу, в України з’являється більше можливості стимулювати впровадження «зелених» проектів», - зазначив Сергій Савчук.
«Така фінансова підтримка України дозволила знизити процентну ставку на еко-кредити, що додатково сприятиме збільшенню кількості реалізованих проектів з відновлюваної енергетики», - наголосив Сергій Савчук.
Довідково:
18 травня 2016 року IFC (Міжнародна фінансова корпорація (член Світового банку) та АБ «Укргазбанк» підписали Угоду про співпрацю щодо фінансування компаній, які бажають запровадити відновлювані та енергозберігаючі технології.
Метою такої співпраці є спрощення доступу цих компаній до фінансових ресурсів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь