ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кроки до повноцінного життя

Дата: 20.07.2016 16:13
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Питання посилення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями та створення сприятливих умов для їх життєдіяльності, в першу чергу через забезпечення безперешкодного доступу інвалідів до обєктів соціальної інфраструктури знаходиться на особливому контролі райдержадміністрації. Внесено зміни до складу районного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури району.
19 липня першим заступником голови райдержадміністрації, головою районного комітету доступності Побережником В. І. проведено чергове засідання Комітету, на якому розглянуто про доступність інвалідів до соціальних інфраструктур району. Затверджений план заходів по забезпеченню доступності людей з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на період до 31 грудня 2016 року та перелік об’єктів бюджетних установ на яких планується проведення ремонтних робіт.
Планом заходів затверджено головам сільських, селищних, міської рад провести аудит стану інфраструктури, прилеглої до місць проживання людей на візках щодо доступності, щодо забезпечення спеціальними вивісками об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури та забезпечення покращення транспортного обслуговування людей з інвалідністю та розміщення у транспортних засобах інформаційних щитів.
В Тульчинському районі побудовано 84 пандуси біля об’єктів цивільного призначення, а також 8 будівель обладнано кнопкою виклику, крім того 85 установ розташовано на перших поверхах адмінбудинків, які пристосовані до вільного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.
Із 14 об’єктів соціальної інфраструктури Тульчинського району: 6 - повністю доступні; 8 – частково доступні. Облаштовано 7 спеціальних місць для безкоштовного паркування транспортних засобів інвалідів, 100% банкоматів є доступними для даної категорії населення.
Питання інклюзивного навчання в загальноосвітніх навчальних закладах, створення умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами, психологічного супроводу дітей-інвалідів перебувають на особливому контролі голови райдержадміністрації та начальника відділу освіти. В результаті проведеної роботи інклюзивною формою навчання охоплено 5 дітей, які навчаються: 1 – дитина в Кирнасівській СЗШ І-ІІІст., 1 – дитина в Тиманівській СЗШ І-ІІІ ст.., 2- дитини в Кинашівській СЗШ І-ІІ ст.. та 1 – дитина в Тульчинській СЗШ І-ІІІ ст..№2. 19 дітей з особливими освітніми потребами навчаються з індивідуальною формою навчання. При відділі освіти райдержадміністрації створена та діє психолого-медико-педагогічна консультація, ведеться постійний облік дітей-інвалідів і дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у школах району з метою надання їм відповідної допомоги. Діє програма „Шкільний автобус”.
В районі створені та діють міська дитяча громадська організація “Реабілітаційний центр ДЦП “Надія” та районна громадська організація „Промінь надії” а також районна спілка інвалідів, метою діяльності яких є сприяння реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, поліпшення їх життєдіяльності, підвищення соціального статусу, надання матеріальної підтримки та всебічної інтеграції в суспільство.
В тісній співпраці з громадськими організаціями районна державна адміністрація проводить ряд заходів спрямованих на посилення соціальної захищеності, доступності інвалідів до об’єктів соціальної інфраструктури, адаптації їх до життєвого середовища, реабілітації.
З початку року 75 осіб з інвалідністю безкоштовно забезпечено індивідуальними засобами технічної реабілітації та протезно –ортопедичними виробами. Щоквартально у приміщенні управління соціального захисту населення працює бригада Вінницького заводу протезно-ортопедичних виробів, яка забезпечує інвалідів району протезно-ортопедичними виробами та спецвзуттям.
В Тульчинському районі велика увага приділяється сім’ям де виховується 2-є і більше дітей інвалідів. Так 12 сім'ям за рахунок районного бюджету оплачуються житлового комунальні послуги та витрати на забезпечення твердим паливом і скрапленим газом.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь