ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кроки, що реалізуються задля пришвидшення зняття з реєстрації так званих «сплячих» ФОПів як платників ЄСВ і зменшення на них податкового навантаження

Дата: 26.01.2017 12:03
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

Статистику припинення діяльності ФОПами сьогодні оприлюднили в Міністерстві юстиції: з 1 по 15 січня 2017 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено 67880 записів про фізичних осіб-підприємців, які зупинили діяльність (в Тульчинському р-ні - 380).

Задля пришвидшення зняття з реєстрації так званих «сплячих» ФОПів як платників ЄСВ і зменшення на них податкового навантаження реалізується низка кроків.

Так, Законом України від 21.12.2016 р. №1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» передбачено, що для платників єдиного податку останнім звітним періодом є той, у якому контролюючий орган отримав від державного реєстратора повідомлення про припинення підприємницької діяльності (ст. 294.6).

Тобто місяць, в якому підприємець звертається до держреєстратора, є останнім місяцем, у якому сплачується єдиний податок, незалежно від строків зняття такого платника органом ДФС із податкового обліку.

Щодо строків сплати ЄСВ, то наразі напрацьовуються зміни до Наказу Міністерства фінансів України №1162 від 24.11.2016 р. з тим, щоб зробити позапланову документальну перевірку ФОП контролюючим органом щодо правильності нарахування та сплати єдиного внеску необов’язковою за наявності кількох критеріїв: якщо ФОП не залучав працю найманих осіб, не здійснював діяльність протягом останніх трьох років та не має податкового боргу.

Очікуємо, що після прийняття зазначених змін процес зняття з реєстрації підприємців значно пришвидшиться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь