ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація заробітної плати - гідне забезпечення нашого майбутнього

Дата: 06.02.2015 12:33
Кількість переглядів: 318

Фото без опису

Сьогодні легалізація заробітної плати є одним із пріоритетних завдань Пенсійного фонду України тому, що перерахування працедавцем з легальної заробітної плати громадян внесків до Пенсійного фонду забезпечує їх майбутню соціальну захищеність та своєчасні виплати пенсій пенсіонерам, надає громадянину соціальні гарантії такі, як: оплата лікарняних, допомога по вагітності та пологах, страхові виплати внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

Але сьогодні, нажаль, відносини між роботодавцям та найманими працівниками не завжди відповідають нормам чинного законодавства. Тіньові процеси у сфері виплати заробітної плати набули особливого поширення, питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати сьогодні дуже актуальне. Аналіз отриманих звітів платників показує, що на деяких підприємствах мають місце факти нарахування та виплати заробітної плати менше законодавчо встановленого рівня, що свідчить про ігнорування вимог законодавства про працю. Так за даними поданих звітів за листопад 2014 року кількість застрахованих осіб, яким виплачується заробітна плата, менша ніж розмір мінімальної – 1429 осіб, що становить 10,5 % від загальної кількості застрахованих осіб.

Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату „в конвертах" позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони отримуватимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Тільки офіційно оформлений найманий працівник може відчувати себе соціально захищеним, а бюджет Пенсійного фонду матиме стабільні надходження для своєчасного фінансування пенсійних виплат. Суспільство має зрозуміти, що легалізації заробітної плати альтернативи немає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь