ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Любов і шана поколінь - Великому Сонцепоклоннику

Дата: 22.09.2014 12:37
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

До митців, що пережили свій час і їхні твори збагатили безцінну скарбницю світової літератури та духовної культури нашого народу, належить Михайло Коцюбинський.
Ясного, сонячного дня, 17 вересня, ми відзначали 150 – ту річницю від дня народження видатного земляка. Нам, представникам Тульчинської НВК ЗШ І-ІІІ ст..№ - гімназії: учням 11класу Галабіній Євгенії, Сатановській Ярославі та заступнику директора школи з виховної роботи Марчуковській Л.Г., трапилася щаслива нагода відвідати урочистості вшанування пам'яті письменника, які відбувалися в музеї – садибі М.Коцюбинського в м.Вінниці.
Із вітальним словом до учасників заходу звернувся В.Д.Кобець, письменник, голова Конгресу української інтелігенції Вінниччини, лауреат літературної премії імені М.Коцюбинського. Упродовж багатьох років він є наставником та мудрим порадником для юних творчих обдарувань. У літературній світлиці юні поети ділилися своїми творчими здобутками на мистецькій ниві. Також усім запам’яталося звернення до присутніх поетеси, науковця Тетяни Яковенко, яка запросила творчих людей відвідати створену нею студію «Автограф».
Покладанням квітів вшанували пам'ять Великого Сонцепоклонника. Щирі,теплі слова про життєвий і творчий подвиг митця було сказано на мітингу у виступах начальника Департаменту освіти і науки ОДА Івасюка І.Д., вінницьких поетів - М.Каменюка, Н.Гнатюк та багатьох інших шанувальників творчості М.Коцюбинського. Він своєю потужною творчістю все робив для того, щоб мова наша рідна жила і торжествувала. Зерна любові до рідної мови засівав і нині засіває у кожну душу. Нехай же вони проростуть у серці кожного і заколосяться плідною нивою.
Ми ще не зовсім осягнули всю глибину і мудрість безцінної творчої спадщини письменника-земляка. Пошуки тривають, нові сторінки відкриваємо і нині. Нехай же ніколи не обміліє життєдайна криниця шани і любові до великого митця, який заповідав нащадкам: «Будьмо передусім скрізь українцями – чи у своїй хаті, чи в чужій, чи у свому краї, чи на чужині».
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь