ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Маємо повернути мінський процес в конструктивне русло – зустріч Президента України та Канцлера Німеччини

Дата: 22.05.2017 08:27
Кількість переглядів: 240

Президент Петро Порошенко подякував Канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за запрошення і зазначив, що його попередній візит проходив за інших обставин - було певне напруження щодо майбутнього Європи, оскільки ще не відбулися вибори в Нідерландах та Франції. «Щасливий, що за цей час відбулися надзвичайно важливі рішення – європейські країни проголосували за об’єднану, сильну, потужну Європу, яка є солідарною з Україною», - зазначив Глава держави під час спільних з Ангелою Меркель заяв для ЗМІ. У свою чергу, Канцлер Німеччини позитивно оцінила регулярні зустрічі з Президентом України.
Петро Порошенко та Ангела Меркель повідомили, що в ході сьогоднішньої зустрічі планують обговорити ситуацію в Україні та Мінський процес, а також взаємовідносини України та Євросоюзу. Президент України зазначив, що значна увага буде приділена підвищенню ефективності імплементації Мінських домовленостей – виконанню вимоги щодо припинення вогню, відведенню важкої техніки та артилерії, звільненню заручників, та втіленню всього безпекового комплексу, необхідним діям та крокам для досягнення на Донбасі миру.
Канцлер Німеччини підкреслила, що на сьогоднішній день так і не встановлено сталий режим перемир'я і Мінські угоди не виконуються в повному обсязі. Вона зазначила, що під час зустрічі буде обговорюватись питання про подальшу роботу в рамках Мінських домовленостей та Нормандського формату. "Будемо вести мову про можливість зустрічі у майбутньому трьох Президентів і Федерального Канцлера", - додала Ангела Меркель. Канцлер Німеччини також поінформує Президента України про її розмову з президентом Росії, яка відбулась у Сочі, а також про переговори з новообраним Президентом Франції Еммануелем Макроном.
Президент України нагадав про рішення РФ про визнання фейкових документів так званих «ДНР» та «ЛНР», про фактичне розповсюдження рубльової зони і «конфіскацію» українських державних та приватних активів на окупованих територіях. «З урахуванням всіх цих реалій ми маємо все-таки рішуче діяти далі, щоб повернути мінський процес в конструктивне русло», - наголосив Глава держави. Він додав, що Україна наполягає на повному виконанні Мінських домовленостей.
Петро Порошенко відзначив важливість сьогоднішньої зустрічі з Канцлером Німеччини, оскільки вона відбувається напередодні саміту «Великої Сімки». «Дуже розраховуємо, що сицилійська зустріч продемонструє єдність цивілізованого світу в підтримці України. Ми вдячні нашим країнам-партнерам за те, що питання України тримається високо на порядку денному», - зазначив Глава держави.
Також під час зустрічі буде обговорено порядок денний реформ в Україні. Президент подякував Німеччині та ЄС за активну підтримку внутрішніх реформ. Канцлер Німеччини наголосила на досягнутому прогресі у проведені реформ та підкреслила необхідність продовження реформування в Україні.
Ангела Меркель зазначила: "Реформи на сьогоднішній день відбулися, але і мають бути продовжені". Вона додала, що Німеччина продовжить допомогу Україні для покращення добробуту нашої держави.
Петро Порошенко також подякував Канцлеру Німеччини та іншим європейським лідерам за підтримку в питанні запровадження безвізового режиму. «Ми дуже вітаємо і радіємо рішучій налаштованості лідерів Німеччини та Франції, лідерів країн Європейського Союзу на підтримку України, в тому числі і в питаннях суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави», - наголосив Петро Порошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь