ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Медична реформа у контексті світових стандартів

Дата: 11.09.2013 15:36
Кількість переглядів: 304

Практична реалізація в області, районах завдань і доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича щодо модернізації вітчизняної галузі охорони здоров’я з метою забезпечення громадян якісними медичними послугами потребує постійного моніторингу та підтримки на міжнародному рівні.
10 вересня з ознайомчою метою в рамках робочого візиту до Тульчинської ЦРЛ прибули представники Світового банку, Міністерства охорони здоров’я України та керівництво Департаменту охорони здоров’я та курортів обласної державної адміністрації (Діденко Л.О., Паненко В.В., Білоус Д.М.). З метою обговорення проектів та шляхів вдосконалення роботи лікувально-профілактичного закладу було оглянуто ряд профільних відділень районної лікарні, проведено співбесіди з виконуючою обов’язки головного лікаря Тульчинської ЦРЛ, заступником головного лікаря по медичній частині Савишеною Л.О., фахівцями закладу. В нараді взяли участь заступник голови райдержадміністрації Колібабчук М.І. завідувач сектору з питань охорони здоров’я райдержадміністрації Роспутна Г.Г.
Головним питанням візиту став моніторинг ефективності проведених заходів з реформування системи охорони здоров’я району та визначення подальших перспектив розвитку медичних закладів, а особливо Тульчинської ЦРЛ, як закладу нового типу – багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування вторинного рівня, в складі якої можуть бути відкриті високоспеціалізовані протиінсультне та кардіохірургічне відділення.
Лідер сектору людського розвитку представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові, регіонах Європи та Східної Азії Паоло Карло Беллі, у свою чергу, інформував, що метою візиту очолюваної ним делегації є обговорення проекту пропозицій розвитку медичної галузі області, поданих Департаментом охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації до МОЗ України та спільне, за умов фінансової підтримки Світовим банком, винайдення шляхів їх вдосконалення, аби наприкінці жовтня – на початку листопада поточного року отримати необхідний пакет документів для проведення подальшої роботи.
Дані питання розглядалися в контексті демографічних показників району, його територіального розташування, наявних показників захворюваності населення, з урахуванням кількості населення проживаючого на територіях забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС, ступеню професійного міжрівневого взаємозв’язку з іншими лікувально-профілактичними закладами в питаннях охорони здоров’я та, звичайно, в готовності відповідальних осіб до проведення масштабних структурних перетворень в роботі лікувально-профілактичних закладів району.
Отже результатом візиту має стати визначення позицій усіх сторін зустрічі, їх логічна узгодженість та чіткість з упровадження ряду організаційних заходів в розвитку медичної галузі, а головною перспективною запорукою проведення змін – впевненість, що саме даний вид високоспеціалізованої медичної допомоги вкрай необхідний жителям Тульчинського та сусідніх районів.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь