ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Менше, ніж за два роки реалізації на Вінниччині програми «Доступне житло» 205 сімей стали учасниками програми і отримали пільгові житлові кредити на суму 42 млн.гривень

Дата: 22.10.2013 10:11
Кількість переглядів: 322

Про результати та перспективи реалізації на Вінниччині державних житлових програм йшла мова під час прес-конференції за участю фахівців обласних профільних структур.
Учасниками прес-конференції стали: начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслан Слюсаренко, перший заступник начальника головного управління департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та зв’язку облдержадміністрації Інна Бєлова, керівник Вінницького регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Руслан Мельник та голова комунальної організації „Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву” Володимир Бабошин.
В ході заходу було підбито підсумки виконання житлових програм, які реалізовуються в області. Зокрема, Інна Бєлова зазначила, що протягом тривалого часу на Вінниччині реалізуються декілька державних програм, основною метою яких є поліпшення житлових умов громадян,- підкреслила Інна Бєлова,- зокрема, Державна програма забезпечення молоді житлом; Державна цільова соціально-економічна програма будівництва (придбання) доступного житла (30/70); пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників "Власний дім". В основі реалізації перелічених програм лежить надання громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, державної підтримки у вигляді пільгового кредиту, компенсації відсоткової ставки іпотечного кредиту, або частини вартості житла.
Як повідомила журналістам Інна Бєлова, за майже два роки реалізації на Вінниччині програми «Доступне житло» 205 сімей стали учасниками програми і отримали пільгові кредити на житло на суму 42 млн.гривень.
Про підсумки реалізації програм доступного житла та забезпечення молоді житлом у 2012 році та за дев’ять місяців 2013 року повідомив Руслан Мельник. Він, зокрема, зазначив, що Вінницька обласна рада шостого скликання затвердила Вінницьку обласну програму забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки. Як зазначив керівник Вінницького регіонального управління Фонду, метою Програми є створення належних умов для забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом у Вінницькій області. Руслан Мельник зазначив, що за оцінками Мінрегіону, Вінниччина вийшла на третю позицію в державі за кількістю укладених договорів на отримання кредитів та надання часткової компенсації процентів для придбання власного помешкання за програмою «Доступне житло». І зацікавленість та довіра вінничан до програми зростають.
Володимир Бабошин, зокрема, повідомив журналістам основні умови кредитування за регіональною програмою «Власний дім». За його словами, дана програма розроблена з метою надання пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям (у тому числі молодим спеціалістам), які проживають та працюють в сільській місцевості в галузях агропромислового комплексу, соціальній сфері села та органах місцевого самоврядування на будівництво житла. Кредити можна оформити усього під 3% річних аж на 20 років. 60 % коштів залучається від громадян, а 40 % надає «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву». Саме така співпраця влади і громади дає можливість з упевненістю дивитись у завтрашній день, зазначив Володимир Бабошин.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь