ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міндоходів пропонує посилити контроль алкогольного ринку

Дата: 24.06.2014 08:11
Кількість переглядів: 274

Заступник Міністра доходів і зборів Володимир Хоменко пропонує зробити жорсткішими правила видачі ліцензій на торгівлю алкоголем.
Міндоходів у рамках заходів з детінізації алкогольного і тютюнового ринку пропонує позбавляти ліцензій недобросовісних торговців, котрі порушують законодавство, а також посилити відповідальність виробників та торговців алкоголем і тютюновими виробами.
Про це повідомив заступник Міністра доходів і зборів Володимир Хоменко.
«Ми провели аудит і виявили багато порушень. Ставимо питання про внесення відповідних змін до законодавства», - каже Володимир Хоменко.
За словами Володимира Хоменка, масштабні перевірки ринку алкоголю, в тому числі в рамках операції «АКЦИЗ 2014», зафіксували масові порушення у сфері торгівлі. Одне з найчастіших порушень - продаж алкоголю неповнолітнім.
Міндоходів пропонує внести зміни до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" від 19.12.1995 року № 481/95-ВР.
Насамперед, вважають у Міндоходів, можливість отримання ліцензій на право оптової або роздрібної торгівлі варто залишити виключно юридичним особам.
Володимир Хоменко додає: в законі варто передбачити пункт про те, що торгівлю алкоголем і тютюновими виробами дозволено здійснювати на торговельній площі не менше 50 квадратних метрів.
Водночас заступник міністра вважає за доцільне передбачити в законодавстві норму про анулювання ліцензії на торгівлю алкоголем після встановлення факту продажу продукції з підробленими акцизними марками (якщо це підтверджено експертами), за відсутності сертифікатів якості або документів, що підтверджують походження продукції.
Міндоходів протягом січня-травня анулювало 183 ліцензії на продаж міцного алкоголю за порушення вимог ст.153 Закону № 481 в частині продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. Всього СГД видано 67 117 ліцензій на право здійснення роздрібної та 29 ліцензій на право здійснення оптової торгівлі алкоголем та тютюновими виробами.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь