ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині активізують просвітницьку роботу серед населення задля економії газу

Дата: 25.09.2014 15:01
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

У місті Гайсин відбулася кущова нарада з питань соціально-економічного розвитку за вісім місяців поточного року. Про зроблену роботу перед першим заступник голови облдержадміністрації Андрієм Гижко прозвітували керівники Гайсинської, Липовецької, Оратівської, Іллінецької, Тульчинської, Тростянецької, Теплицької, Бершадської, Чечельницької райдержадміністрацій та Ладижинський міський голова.
У нараді також взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники силових відомств області зазначених районів та працівники державної служи з надзвичайних ситуацій.
Під час зібрання найбільше акцентувалась увага щодо готовності об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 року, зокрема, на енергозбереженні та заощадженні природного палива.
Андрій Гижко зазначив, що дефіцит газу, який вже кілька місяців Росія не постачає Україні, Уряд прийняв рішення компенсувати за рахунок економнішого споживання енергоресурсу. Постановою Кабінету Міністрів України чітко прописано про скорочення 30% природного палива у трьох категоріях споживачів: у бюджетній, виробничій сферах, а також населення.
«На Вінниччині вже реалізовано ряд заходів щодо переведення об’єктів соціальної сфери і підприємств на альтернативні види палива. Робота в даному напрямку активно продовжується. Однак, аналогічним чином має діяти і населення. Бо саме на його частку припадає мінімум 60% спожитого загалом Вінниччиною енергоресурсу, а у деяких районах краю, як наприклад, у Тульчинському і 75%» - підкреслив перший заступник голови облдержадміністрації.
На нараді перший заступник голова облдержадміністрації Андрій Гижко дав доручення керівникам районів активізувати просвітницьку роботу з населенням .
«Важливо, аби до цієї справи активніше долучилися ЗМІ регіону. Адже кожне видання має свою читацьку аудиторію, відтак, інформація буде донесена до ширшого кола людей. Також слід розпочати інформувати населення через сільські і селищні ради. Уряд встановив чіткі ліміти споживання газу для кожного регіону помісячно. Більше того, залишок природного палива коригувати з місяця в місяць не можна» – підкреслив Андрій Гижко.
В рамка наради керівники районів проінформували про виконання розпорядження голови ОДА щодо організації соціального забезпечення тимчасово переселених громадян зі Сходу нашої країни, покращення стану автомобільних доріг загального та комунального використання.
У свою чергу Андрій Гижко рекомендував керівникам районів в обов’язковому порядку на початку жовтня місяця провести публічні звіти своєї діяльності.
Питання територіальної оборони та взаємодії силових відомств у разі ускладнення оперативної ситуації обговорили уже за зачиненими дверима.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь