ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині індекс виробництва по сільському господарстві становить 26,6% - це один із найвищих показників в Україні

Дата: 20.01.2014 09:17
Кількість переглядів: 313

На цьому наголосив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик, коментуючи підсумки Всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, діяльності аграрного сектору, стану галузі тваринництва та цінової ситуації на продовольчому ринку, яка відбулася 17 січня під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Валерія Давиденка.
Коментуючи результати селекторної наради, Микола Неїлик запевнив присутніх, що аграрний сектор Вінниччини успішно завершив 2013 рік. Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА подякував усім аграріям області за високі показники, як результат їхньої невтомної праці. Адже завдяки їм індекс виробництва у Вінницькій області по сільському господарстві 26,6%, що є одним з найвищих показників в Україні.
Так, приріст виробництва сільськогосподарської продукції становить 26,6 відсотків, в тому числі в рослинництві – 23,1 відсотки, в тваринництві – 35,5 відсотки. Насінням ярих культур сільгосппідприємства забезпечені (при потребі 20,29 тис. тонн. засипано 21,09 тис. тонн, або 103,9 % до потреби). Забезпеченість кондиційним насінням – 102 % до потреби. Проводиться закупівля насіння кукурудзи (17,7 % до потреби) та соняшнику (12,2 % до потреби), мінеральних добрив (37 % до потреби), засобів захисту (7 % до потреби) та паливо-мастильних матеріалів (забезпеченість дизельним пальним - 60%, бензином-67 % до потреби).
«Приємно відзначити, що це досить високі показники. Виробництво валової продукції в аграрному секторі Вінниччини складає 18,3 млрд. грн. Минулого року – 14,5 млрд. грн.», - наголосив Микола Неїлик.
Торкаючись теми тваринництва, директор департаменту агропромислового розвитку ОДА зазначив, що на в даній галузі спостерігається позитивна динаміка. Так, на Вінниччині найвищий відсоток виробництва молока в Україні (856,6 ).
«Цьому передувала дуже копітка і велика робота. В першу чергу, це підбір поголів’я ВРХ, акліматизованих в нашій зоні, за дорученням голови облдержадміністрації Івана Мовчана по збільшенню у кожному районі на 200 голів ВРХ, а також реконструкція старих приміщень. Одне з найважливіших питань – це забезпечення достатньої та якісної кормової бази. Так, до прикладу, якщо минулого року в області було заготовлено 28 центнерів кормових одиниць, то цьогоріч ми маємо 34 центнери якісних кормових одиниць», - зазначив Микола Неїлик.
Окрім того, він повідомив, що за 2013 рік збільшено виробництво молока на 9,2 тис. тонн ( вироблено 856,6 тис. тонн), реалізацію м’яса – у 2,1 рази (вироблено 254,4 тис. тонн). Нарощено поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств на 1,6 тис. голів (утримувалося 345,0 тис. гол. ) та корів – також на 1,6 тис. голів (174,6 тис. голів). Скорочення чисельності поголів’я свиней (на 11,2 тис. голів, утримувалось - 366,3 тис. голів) відбулося за рахунок зменшення його в сільськогосподарських підприємствах, що стало наслідком зменшення попиту на неї м’ясопереробними підприємствами та збитковістю ведення галузі.
На Вінниччині проводиться робота із вдосконалення та реконструкції сільськогосподарської техніки. Так, ремонт техніки в сільськогосподарських підприємств області проводиться відповідно до графіків ремонтів, затверджених спільним наказом департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Державної інспекції сільського господарства у Вінницькій області. Готовність техніки, яка буде приймати участь у весняно-польових роботах, становить 85-87 %.
Окрім того, в обласному та районних центрах щосуботи та неділі проводяться ярмарки за участю сільськогосподарських товаровиробників та переробних підприємств, на яких реалізується продукція за цінами виробників. З початку року проведено 130 таких ярмаркових заходів, де реалізовано продукції на суму 2,5 млн. грн. Ціни на таких ярмарках нижчі ринкових на 6-26% в залежності від виду продукції.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь