ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині найсприятливіший бізнес – клімат в Україні

Дата: 06.11.2017 09:24
Кількість переглядів: 251

Фото без опису

Про це свідчать показники рейтингу, який проводили фахівці Інститут економічних досліджень та політичних консультацій. Вінницька область єдина в державі, де підприємці позитивно оцінили поточний стан ділового середовища. Також на Вінниччині зафіксовано найвищі довгострокові очікування серед всіх регіонів України.

«Це довгоочікуваний результат. Його достовірність засвідчує авторитет компанії, яка проводила цей аналіз. Здійснювали його агентство USAID, яке фінансується Міжнародною фінансовою корпорацією та Світовим банком. Досліджено ряд підприємств малого, середнього та великого бізнесу, які працюють у Вінницькій області. Фахівці визначали рівень адміністративних процедур, ділової активності та відношення до влади, - розповідає голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. - Мені дуже приємно, що Вінницька область за всіма 4 базовими показниками стала лідером. Вінниччина була першою за рівнем ділової активності. Насправді, я це розцінюю, як ще один із факторів конкурентоспроможності. Рейтинги USAID – це оцінка нашої копіткої роботи впродовж тривалого часу. У Вінницькій області, а отже й у Вінниці, нам вдалося створити сприятливе бізнес – середовище. Варто нагадати, що 98 процедур міста Вінниці здійснює «Прозорий офіс». Окрім того, Вінницька область є потужним аграрним регіоном. Ми відійшли від радянського стилю керівництва, коли влада і чиновники намагалися лише керувати. Ми переконані, що влада повинна надавати послуги. Тож закономірно, що наша робота засвідчена такими високими показниками рейтингу USAID. Це є реакція бізнесу на наші нововведення. Дуже багато з тих починань, які були запроваджені Володимиром Гройсманом, коли він був міським головою, ми спроектували на ввесь регіон і тепер маємо позитивний результат. Нині представники бізнесу дивляться на результати рейтингів агентства USAID, роблять певні висновки, приїжджають до нас, аби особисто переконатися в них. Наслідком таких відвідувань, зазвичай, є укладені угоди про співпрацю і наміри інвестувати у Вінницьку область. Нещодавно мав розмову з представниками однієї із іноземних компаній, мова йшла про реалізацію нового проекту, який дасть можливість створити у Вінниці понад 3 тисяч робочих місць у сфері промислового виробництва. За словами представників цієї компанії, саме результати рейтингу USAID зумовили їхню зацікавленість інвестувати у Вінницьку область», - зазначив Валерій Коровій.

Для довідки:

Фахівці Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) впродовж 2016 -2017рр, в рамках програми «Лідерство в економічному врядуванні» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), визначали де найкращий бізнес – клімат в державі. Дослідження проводилися по всій Україні окрім АР Крим. Об’єктом дослідження були малі та середні підприємства зі статусом юридичної особи усіх регіонів України за виключенням АР Крим , а також фізичні особи-підприємці регіонів. Предметом дослідження було оцінки та очікування представників малих та середніх підприємств зі статусом юридичної особи та фізичних осіб-підприємців щодо ділового клімату та регуляторної політики держави. Діловий клімат визначався, як сукупність факторів, що характеризують середовище діяльності бізнесу. Визначалися також процедури ведення бізнесу, якість та ефективність функціонування інституцій, відносини між державою та бізнесом.

Рейтинг регіонального індексу ділового клімату для всіх областей України фахівці склали на основі опитування підприємців щодо 4 критеріїв: якість ділового середовища, поточна бізнес активність, довготривала бізнес активність та оцінка основних 3 регуляторних процедур (реєстрації, податкового адміністрування, перевірок).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь