ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині сума відшкодованих збитків за закінченими кримінальними провадженнями склала 60,7 млн.грн.

Дата: 11.12.2013 13:00
Кількість переглядів: 280

За словами заступника начальника–начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області Романа Кубая, це майже вдвічі більше показника такого ж періоду минулого року. При цьому, переважна частина відшкодувань є добровільною. Як наслідок, кількість кримінальних проваджень, переданих до суду для звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з добровільним відшкодуванням завданих державі збитків, збільшилася у п’ять разів проти минулого року.
Крім того, посадовець додає, що за трьома кримінальними провадженнями у цьому році укладені угоди про визнання винуватості – це новація Кримінального процесуального кодексу. За ними підозрювана чи обвинувачувана особа визнає свою винуватість у вчиненні правопорушення. З ним узгоджується покарання або звільнення від нього з випробуванням. Обвинувальний акт з підписаною сторонами угодою невідкладно надсилається до суду. За наслідками укладеної угоди особа вже не може оскаржувати вирок.
Роман Кубай переконаний, що відхід слідчо-оперативних підрозділів ГУ Міндоходів у Вінницькій області від силових методів протидії несплаті податків на користь аналітичній роботі з відшкодування завданих державі збитків, сприяє підвищенню економічної ефективності їх роботи. Відтак, у 2013 році жодна особа не була затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення у сфері оподаткування. Також ніхто на сьогодні не утримується під вартою.
Додамо, що нині діяльність слідчо-оперативних підрозділів Міндоходів і його головного управління у Вінницькій області орієнтована на впровадження світового досвіду при проведенні досудового розслідування кримінальних проваджень. Особлива увага, при цьому, приділяється розвитку аналітичної функції, а саме роботі з базами даних та інформаційно-аналітичними системами. Натомість фактичне втручання в господарську діяльність суб’єктів господарювання максимально скорочується.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь