ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Вінниччині відбувся семінар-тренінг за участю фахівців Національного агентства з питань запобігання корупції

Дата: 03.11.2017 07:53
Кількість переглядів: 267

Фото без опису

2 листопада, у приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації відбувся семінар-тренінг для державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, посадових осіб юридичних осіб публічного права та для уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції, працівників системи безоплатної первинної правової допомоги, представників громадських організацій, які працюють у сфері запобігання та протидії корупції.

Перед початком семінару представники НАЗК провели брифінг для ЗМІ.

В семінарі взяли участь: голова облдержадміністрації Валерій Коровій та заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

У вступному слові до учасників семінару Валерій Коровій зазначив: «З самого початку хотів би акцентувати вашу увагу на актуальності та важливості даної теми. Буквально вчора мені журналісти задали питання : скільки вже в області посадили людей відносно вчинення тих чи інших корупційних дій?Я категорично не сприймаю такого роду запитання, тому що головне завдання полягає не в тому, щоб посадити, а у тому щоб упередити. І для того, щоб дати можливість нормально розвиватись бізнесу та працювати людям. Тому ми приділяємо дуже велику увагу засобам, які дають можливість роз’яснювати людям, державним службовцям те коло повноважень, якими вони не наділені відповідно до вимог антикорупційного законодавства. Дуже боляче спостерігати коли люди, в силу певних обставин, необізнаності роблять помилки, які потім їм шкодять, або ламають їхню кар’єру на посаді державного службовця».

Очільник області наголосив, що державні службовці виконують надзвичайно великий обсяг роботи, що забезпечує життєдіяльність держави. Разом з тим, оновлений Закон України «Про державну службу» зіграв свою позитивну роль, де більш чітко визначено права та обов’язки державних службовців. « Але коли ми говоримо про конфлікт інтересів, то це дуже широке поле для дискусій. У тому числі для представників громадських організацій та органів місцевого самоврядування. З огляду на це я розраховую на ваше розуміння і продуктивну дискусію. Має бути дуже прагматичний підхід. Усі ці заходи спрямовані на те, щоб відновити чесне ім’я державного службовця та уникнути необґрунтованих звинувачень.

Семінар з питань врегулювання конфлікту інтересів Національне агентство з питань запобігання корупції проводило за підтримки Програми розвитку ООН в рамках інформаційної кампанії з роз’яснення законодавства про конфлікт інтересів.

Під час семінару-тренінгу представниками Національного агентства на основі нової редакції Методичних рекомендацій щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів було запропоновано базові практичні інструменти для підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання встановлених заборон та обмежень.

Учасники семінару попередньо пройшлионлайн реєстрацію та склали тест на знання Закону України «Про запобігання корупції».

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь