ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Надання безоплатної правової допомоги

Дата: 18.04.2017 09:13
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

Протягом 2016 року Томашпільським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у тому числі 9 бюро правової допомоги, що є структурними підрозділами центру, роботу було налагоджено у відповідності до Положення про Томашпільський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та керуючись ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» .
За звітний період було зареєстровано та опрацьовано 6970 звернень клієнтів із них 6544 особам було надано правову консультацію, 372 особи написали письмові заяви про надання первинної та вторинної правової допомоги, 54 клієнта при розгляді звернень надано первинну правову допомогу у складанні звернень та заяв не процесуального змісту до підприємств установ організацій первинної ланки для призначення їм державних соціальних допомог та субсидій, також 105 клієнтам була надана практична правова допомога у написанні заяв та звернень до архівних установ, органів виконавчої влади та самоврядування.
За результатами письмових звернень для надання БВПД прийнято 318 рішень про надання безоплатної правової допомоги та 19 рішень про відмову у наданні вторинної правової допомоги. Протягом 2016 року до Томашпількького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги клієнти звертались з наступних питань:
- спадкове-1055 (15.1%) -соціальне забезпечення-1572(22,6%0 -земельного-1198(17.2%)
-іншого цивільного-997(14%)
-сімейного -514(7.4%)
-договірного-417(6%)
-житлового-369 (5.3 %)
-трудового -420(6%)
-інших питань-142(2%) -питань виконання судових рішень-103(1.5%)
-адміністративного-153(2.2%)
-неправових питань-22(0.3%)
-медичних-28 (0.4%)
Робота з клієнтами , яким було надано БВПД, протягом звітного періоду найбільше позитивних рішень було прийнято по інвалідам - 113(35.5%)
- малозабезпеченим особам (середньомісячний сукупний дохід сім'ї нижчий суми прожиткового мінімуму-142(44.8%)
- ветеранам війни - 63(19.8%)
На територіях 9 районів Вінницької області – Тульчинський, Крижопільський, Піщанський, Чернівецький, Мурованокуриловецький, Шаргородський, Ямпільський, Могилів-Подільський, Томашпільський, які обслуговує місцевий центр діють дистанційні та мобільні консультативні пункти, на які проведено 169 виїздів для прийому громадян, під час яких було прийнято 1132 особи по різних правових питаннях.
На сьогоднішній день потенційних партнерів, з якими налагоджено співпрацю у тому числі шляхом укладання меморандумів та угод між Томашпільським місцевим центром з надання БВПД - 183, а саме це: ОМС районів , УПСЗН, районні центри зайнятості, районні бібліотеки, ГО, районні центри соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді , Кримінально-виконавча інспекція, ЦНАП тощо.
Наша місія – це захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.
Однією з найважливіших функцій, які покладаються на центр та бюро правової допомоги є правопросвітництво. Працівники Центру та бюро правової допомоги роблять все можливе для найефективнішого поширення інформації про право громадян на отримання безоплатної правової допомоги.
У 2016 році організовано та проведено спільно з партнерами 189 правопросвітницьких заходів (семінарів, круглих столів, робочих зустрічей та інших заходів).
Робоча група Томашпільського місцевого центру склала та розмістила правові консультації у встановленому порядку для наповнення довідково інформаційної платформи правових консультацій “WikiLegaIAid”. (http://wiki.legalaid.gov.ua:8555/)
Томашпільським МЦ БВПД та 9 Бюро правової допомоги розроблялися та розповсюджувалися методичні рекомендації та інформаційні буклети, а саме на такі теми:
- Безоплатна правова допомога — допомога за рахунок держави;
- Пільги учасникам АТО;
- Безоплатна правова допомога — це гарант людям ефективного захисту їхніх прав;
- Забезпечення прав і свобод ВПО;
- Порядок надання безоплатної первинної правової допомоги;
- Порядок звернення до європейського суду з прав людини;
- Права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського права;
- Перенесення робочих днів та розрахунок норми тривалості робочого часу у 2017 році;
- Організація роботи зі зверненнями громадян;
- Порядок складання цивільно-процесуальних документів;
- Соціальна допомога переселенцям із зони АТО;
- Записи у трудових книжках;
- Реалізація прав ВПО на зайнятість та загальнообов'язкове державне соціальне страхування;
- Права неповнолітніх.
Крім цього розроблено 12 місцевих Програм надання безоплатної правової допомоги з яких 10 прийнято та затверджено, а саме:
- міська та районна Програма міста Ямполя де виділено кошти -10 000;
- районна Програма для жителів Тульчинського району, де виділено кошти - 20000;
- районна Програма міста Могилів-Подільськ, де виділено кошти - 5000;
- сільська Програма Юрковецької сільської ради;
- сільська Програма Бандишівської сільської ради;
- сільська Програма Серебрійської сільської ради;
- районна Програма Піщанського району;
- районна Програма Крижопільського району
Розміщено за 2016 рік у засобах масової інформації 79 публікацій інформаційних матеріалів з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги, здійснено виступ на місцевому телебаченні ТРК “Краяни”, та 5 виступів на місцевому радіо смт. Томашпіль, смт. Шаргород, м. Могилів-Подільський та м. Ямпіль.

результати


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь