ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Надання допомоги та захисту особам постраждалим від торгівлі людьми

Дата: 25.05.2015 10:27
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

Торгівля людьми - одна з найбільш актуальних проблем сучасності. Жертвами сучасних форм рабства в усьому світі щорічно стають мільйони людей. Окрім економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном або в різних регіонах своєї країни, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав.
Таким чином, великого значення набуває повне й відповідальне інформування суспільства про цю серйозну проблему як один із найнебезпечніших злочинів проти особистості. Так, 20.09.2011 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про протидію торгівлі людьми». У Законі визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми; повноваження органів виконавчої влади під час здійснення заходів з протидії торгівлі людьми; механізм запобігання торгівлі людьми, боротьби з нею, надання допомоги та захисту постраждалим особам.
Особа, яка вважає себе постраждалою від торгівлі людьми, має право звернутися до відповідального підрозділу - управління соціального захисту населення районної державної адміністрації із заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
На виконання ст. 6 Закону України «Про протидію торгівлі людьми» прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 25.07. 2012 № 660 «Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми», яка набрала чинність з 1 січня 2013 року. Цей Порядок визначає механізм виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Матеріальна допомога виплачуватиметься громадянам, яким встановлено статус особи, постраждалої від торгівлі людьми, відповідно до законодавства.
За більш детальною інформацією прохання звертатися до управління соціального захисту райдержадміністрації – м.Тульчин, вул. Леніна, 1, каб 407; тел.: 2-24 -56.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь