ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Найбільші загрози для України з точки зору громадян

Дата: 14.04.2014 09:21
Кількість переглядів: 268

Громадяни України визначили три найбільші загрози для своєї країни. Про це, посилаючись на результати загальнонаціонального опитування населення України, повідомив керівник соціологічної служби Ukrainian Sociology Service Олександр Вишняк на прес-конференції, передає Укрінформ.
«Трьома найбільшими загрозами громадяни вважають: захоплення України або частини її території іншими державами - 48% відсотків, розпад України на кілька частин - 43%, економічний занепад - 42%», - сказав О.Вишняк. При цьому у Західному регіоні більше, ніж в інших, побоюються захоплення українських територій (63%), у той час, як на Сході - економічного занепаду (58%), а на Донбасі - втрати керованості державою, хаосу (31%). Розгул злочинності та збідніння населення турбує загалом 20% і 16,1% опитаних українців відповідно.
За словами експерта, абсолютна більшість населення - 72% вважає, що серйозні загрози для України існують. Зокрема, абсолютна більшість громадян України не підтримує сепаратистські ідеї, сепаратизм не йде знизу. «Менше 6 відсотків громадян підтримують ідеї щодо від'єднання якоїсь області чи регіону від України. Тож сепаратизм не йде знизу в жодній області, від самих громадян», - сказав О.Вишняк, додавши, що ситуація є неоднорідною в кожній області.
Ідеї сепаратизму, як зауважив соціолог, підтримують 0,5% громадян на Заході України, 2% - у Центрі, 7% - на Південному Сході. «Найбільше таку ідею підтримують на Донбасі: у Луганській та Донецькій областях - 18%», - підкреслив О.Вишняк. Він також поінформував, що за результатами опитування значна частина населення - 32% вважають, що між західними та східними регіонами України існують глибокі політичні, мовні та культурні відмінності, економічні диспропорції, що у перспективі вони можуть роз'єднатися, якщо не вирішувати питання регіональної політики.
Загальнонаціональне опитування населення України було проведене для ГС «Громадська варта» за участі Фонду «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» з 16 по 30 березня 2014 року. Польову роботу виконала фірма Ukrainian Sociology Service. Загалом було опитано 2010 респондентів у 24 областях України, АР Крим та м. Києві, похибка вибірки не перевищує 2,3%.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь