ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Напрямки роботи щодо запобігання корупційним проявам

Дата: 15.06.2015 14:37
Кількість переглядів: 450

Фото без опису

Одним із пріоритетних напрямків роботи щодо запобігання корупційним проявам серед працівників управління Пенсійного фонду України в Тульчинському районі є володіння державними службовцями антикорупційним законодавством і дотримання його вимог в процесі виконання службових обов'язків повсякденної діяльності. З даною метою використовуються заняття, семінари з вивчення антикорупційного законодавства та питань запобігання можливим корупційним проявам серед працівників. Питання виконання заходів щодо запобігання і протидії корупції обговорюються на виробничих нарадах. Всі працівники управління дотримуються Загальних правил поведінки державного службовця. На постійному контролі знаходяться питання дотримання сукупності правил, які визначають порядок роботи та правил внутрішнього розпорядку.

Управління неухильно дбає про вжиття всіх заходів передбачених діючим антикорупційним законодавством на всіх етапах здійснення спеціалістами своїх повноважень. Здійснюються заходи, спрямовані на зміцнення кадрового потенціалу працівників управління. Призначення на посади відбувається прозоро та відповідно до вимог Закону України «Про державну службу» здійснюється тільки на конкурсній основі. Оголошення про проведення конкурсу обов’язково публікується в місцевих виданнях. При прийнятті осіб на роботу до управління, здійснюється відповідна їх перевірка. Особи, що пов’язані родинними зв’язками у безпосередньому підпорядкуванні в управлінні не працюють. Так як Законом України «Про засади запобігання 1 протидії корупції» встановлено жорсткі обмеження щодо роботи близьких осіб (чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка і т.п., а також особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом і мають взаємні права та обов’язки із суб’єктом, зазначеним в ч.1 ст. 4 цього Закону, в тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі).
Безпосереднє підпорядкування означає знаходитися у відносинах прямої організаційної або правової залежності підлеглої особи від її керівника, в тому числі через вирішення (участь у вирішенні) питань прийняття на роботу, звільнення з роботи, застосування заохочень, дисциплінарних стягнень, надання вказівок, доручень, контролю за їх виконанням.

Для виявлення конфлікту інтересів спеціалісти управління зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за встановленою формою.

На спеціалістів управління поширюються значні обмеження, зокрема щодо використання службового становища, щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, щодо одержання дарунків (пожертв).

Крім того, після звільнення колишнім спеціалістам протягом року з дня припинення ними виконання службових обов’язків забороняється:

1) укладати трудові договори (контракти) або вчиняти правочини у сфері підприємницької діяльності з підприємствами, установами чи організаціями незалежно від форми власності або фізичними особами - підприємцями, якщо вони, протягом року до дня припинення виконання службових обов’язків здійснювали повноваження з контролю, нагляду або підготовки чи прийняття відповідних рішень щодо діяльності цих підприємств, установ чи організацій або фізичних осіб - підприємців;

2) розголошувати або використовувати в інший спосіб у своїх інтересах інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з виконанням службових повноважень, крім випадків, установлених законом;

3) представляти інтереси будь-якої особи у справах (у тому числі в тих, що розглядаються в судах), в яких іншою стороною є управління.

Всі ці та інші заходи дають впевненість, що спеціалістами управління ПФУ в Тульчинському районі службові обов’язки виконуються із дотриманням прав, свобод і законних інтересів громадян, чесно, прозоро та сумлінно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь