ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарешті з газом

Дата: 24.07.2014 15:19
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

23 липня увійде знаменним днем в історію Шпиківської та Печерської територіальних громад: нарешті голубе паливо стало реальністю і для їхніх оосель.
Відкриття газорозподільчої станції відбулося в с.Шпиківці. На урочистості прибули голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник та його заступник Андрій Гижко, голова ПАТ “Вінницягаз” Олександр Кривак та його перший заступник Василь Яворовський, голова райдержадміністрації Галина Роспутна, голова районної ради Олексій Авраменко та інші гості.
Коментуючи дану подію, голова облдержадміністра­ції А.Олійник зазначив:
- Сьогодні можна почути думку про те, що це “мертвий” проект. Він не “мертвий”, вся Європа, весь світ користуються газом. Так, є проблеми з Росією, але всі війни закінчуються миром. Тільки питання в ціні цього миру. Сьогодні Україна платить за бездіяльність, за роки, напевне, якогось “сну”. Наша держава переживає момент істини. Ми всі повинні зрозуміти, що торгувати незалежністю і Україною ніхто не має права. Ми обов’язково утвердимося, і з нами будуть рахуватися у світі, і ми обов’язково будемо з газом.
Хоча використовувати його потрібно значно ощадливіше. Так, Україна на одиницю виробленої продукції споживає газу найбільше в Європі - наприклад, в 60 разів більше, ніж Німеччина. Тому нам є над чим працювати щодо запровадження нових технологій, використання альтернативних видів палива.
Водночас А.Олійник підкреслив, що глибоко переконаний, що для простого сільського жителя газифікація - це благо. Це зручно. Це та справа, яку давно потрібно було зробити. Для людей похилого віку, людей з обмеженими можливостями ін­шої альтернативи немає. Люди в селі своєю важкою працею за­служили право на комфорт.
Очільник області також зазначив, що питання газифікації Шпиківської зони - це один із пунктів тих зобов’язань, які обласна влада запланувала довести до логічного завершення протягом 100 днів.
Голова ПАТ “Вінницягаз” Олександр Кривак зауважив, що будівництво підводного газопроводу середнього тиску було здійснено в надзвичайно короткий термін - роботи розпочалися в жовтні 2013 року, на їх виконання підприємство використало близько 16 млн. грн. власних коштів, і ось результат - 38 кілометрів нових газових мереж.
Він запевнив, що незважаючи на війну з Росією, ввірене йому підприємство має всі необхідні потужності і можливості для того, щоб сезон 2014-2015 років пройшов “безболісно”, в першу чергу, для простих споживачів газу, зокрема, жителів сільської місцевості.
Голова Шпиківської селищної ради М.Панасюк у своєму виступі закцентував увагу земляків на тому, що тепер усе залежить від їх організованості і платоспроможності: будуть кошти - буде газ в оселях. Газорозподільчу станцію освятив місцевий священик.
Вже традиційним на подібних заходах стало вручення подарунків. Цього разу голова облдержадміністрації вручив газову плиту родині інваліда Великої Вітчизняної війни Петра Моісейовича Атаманчука.
У Петрашівці урочистості відбулися біля сільського будинку культури. А ось символічну стрічку почесні гості перерізали на воротах оселі Юрія Федоровича та Олени Захарівни Жабків. Саме ця родина першою запалила газ з нового газопроводу у своїй оселі та отримала у подарунок від влади газову плиту і набір сковорідок.
Вітання землякам від народного депутата Миколи Джиги передав його помічник Геннадій Мазур, який за дорученням нардепа вручив газову плиту багатодітній матері Галині Дмитрівні Журавель.
Слова подяки на адресу колишньої і нинішньої влади, всіх причетних до газифікації села висловив голова вуличного кооперативу Семен Заболотний, депутат Печерської сільської ради Ганна Марчук та Печерський сільський голова Вадим Остапенко. (Всього з 250 дворів у Петрашівці газифіковано 107, витрати з кожного двору - 1,5 тис. грн. на проектно-кошторисну документацію та 10 тис. грн. на виконання робіт).
Учасники місцевої художньої самодіяльності по­дарували всім присутнім гарну концертну програму
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь