ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Необхідно приділити максимальну увагу питанням соціального захисту та підтримки ветеранів Великої Вітчизняної війни

Дата: 17.02.2014 14:28
Кількість переглядів: 484

Фото без опису

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан 17 лютого під час щопонеділкової оперативної наради з керівниками департаментів та служб області.
«У цьому році ми будемо відзначати кілька знаменних дат, пов’язаних з подіями Великої Вітчизняної війни. Це, передусім, 70-та річниця визволення Вінниччини і 70-ліття визволення України. Також у ці дні ми розпочинаємо активну підготовку до 70-ї річниці Великої Перемоги. І наше завдання сьогодні – приділити максимальну увагу питанням соціального захисту та підтримки ветеранів війни, а також посилити роботу з патріотичного виховання підростаючого покоління», - зазначив Іван Мовчан.З якими напрацюваннями підходить Вінниччина до ювілейних дат інформувала учасників наради заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. «Розпорядження щодо відзначення цих знаменних подій було прийнято ще у 2012 році, що дало нам можливість досить серйозно напрацювати разом з громадськими організаціями план відповідних підготовчих заходів. Крім того, аби якомога більше підтримати наших ветеранів ці дві дати були враховані і при затвердженні бюджету на 2014 рік», - зауважила Любов Спірідонова.
Інформуючи про тематичні заходи, заступник голови ОДА повідомила, що з Козятинського району вже стартувала обласна естафета пам’яті «Слава визволителям Вітчизни». На сьогодні графік цієї естафети розписаний по всіх районах Вінниччини і буде переданий до сусідніх областей.
Серед питань, які залишаються актуальними для ветеранів, Любов Спірідонова виокремила обслуговування інвалідів війни в обласному госпіталі та забезпечення їх транспортними засобами.
«Приємно, що за рахунок спонсорських коштів нам вдалося створити новий центр реабілітації в госпіталі для інвалідів війни, що було схвально сприйнято нашими ветеранами, - зазначила заступник голови ОДА, підкресливши, що питання зміцнення матеріально-технічної бази цього закладу у планах і на рік поточний. – Що ж стосується транспортного забезпечення, то на отримання авто чекають нині більше 500 інвалідів Великої Вітчизняної війни. І сьогодні Урядом обговорюється питання щодо грошової компенсації за цією позицією».
Любов Спірідонова також зазначила, що у 2014 році на базі обласного госпіталю планується проведення трьох навчально-методичних семінарів для ветеранів та інвалідів війни, а також учасників бойових дій в Афганістані, що дасть можливість ще раз повернутися до обговорення проблемних для цієї категорії вінничан питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь