ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нова форма книги обліку доходів та витрат для підприємців

Дата: 22.10.2013 16:14
Кількість переглядів: 393

Фото без опису

Підприємці – загальносистемники та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають вести облік результатів своєї діяльності в Книзі обліку доходів і витрат. Нову форму Книги та Порядок її ведення затверджено наказом Міндоходів України від 16.09.2013 №481, що набрав чинності з 18.10.2013 року.
Вести Книгу дозволено як у паперовому, так і в електронному вигляді. Реєстрація паперової нової Книги здійснюватиметься без змін. Для реєстрації електронної форми Книги необхідно одержати посилені сертифікати відкритих ключів в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів та скласти договір з податковим органом про визнання електронних документів. Після цього слід заповнити заяву на одержання нової Книги в електронному вигляді і надіслати її до Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ засобами електронного зв’язку з дотриманням умов реєстрації електронного підпису. Наголошуємо, що ручний набір в електронному вигляді форми Книги не передбачений, підприємець має її отримати тільки у відповідь на подану ним електронну заяву.
Спрощена форма Книги обліку доходів і витрат складається з 9 граф замість 12. Зокрема, виключено графи для обліку залишків та руху товарів. З’явилася і нова графа – «Сума повернутих коштів за товари (роботи, послуги)», якої досить часто не доставало підприємцям.
Значним спрощенням є обов’язок підприємця зареєструвати в ДПІ за місцем свого проживання і вести лише одну Книгу, без реєстрації додаткових книг на найманих працівників.
З питань реєстрації нової форми Книги обліку доходів і витрат слід звертатися до Центру обслуговування платників за адресою м. Тульчин, вул. Леніна,51. Телефони для довідок 2-24-54 або 2-33-30.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь