ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новий Уряд і коаліція мають бути сформовані найближчого парламентського тижня - Президент

Дата: 05.04.2016 15:51
Кількість переглядів: 239

Питання врегулювання політичної кризи, визначення кандидатури нового Прем’єр-міністра, формування нового Уряду і коаліції народні депутати мають вирішити найближчим часом, наголошує Президент Петро Порошенко.
«У Вашингтоні я заявив, що це точно не питання місяців і тижнів, це питання днів і годин. Наголошую на тому, що бажано першого парламентського тижня роботи, країна повинна мати нового Прем’єра, нову коаліцію, нову програму дій Уряду, яка гарантуватиме стабільну роботу коаліції і Уряду», - сказав Глава держави в інтерв’ю українським телеканалам.
Петро Порошенко висловив переконання, що нова програма дій Кабінету Міністрів обов’язково має включати програму реформ, співробітництво з Міжнародним валютним фондом, імплементацію Угоди про асоціацію України з Євросоюзом, включно з повноцінним функціонуванням поглибленої та всеохоплюючої Зони вільної торгівлі та Планом дій щодо запровадження безвізового режиму для українців.
Особлива увага має бути приділена рішучим крокам у боротьбі з корупцією, також наголосив Глава держави. Серед них: запровадження електронного декларування, активізацію роботи Антикорупційного бюро, забезпечення ефективної діяльності Антикорупційної прокуратури. Так само складовою програми роботи нового Уряду і коаліції має бути реалізація Мінських домовленостей, додав Петро Порошенко.
Президент переконаний, що у випадку, коли всі ці складові міститимуться у програмі нового Уряду, буде забезпечено і проведення ініційованої ним конституційної реформи в частині децентралізації та правосуддя.
«Перші кроки ми вже маємо, адже різко зросло фінансове забезпечення місцевих бюджетів і сьогодні завдяки конституційній реформі ми маємо цей фінансовий ресурс. І друга позиція, особливо на тлі тих рішень, які ми останнім часом побачили в судовій системі – це величезна кількість несправедливих, непрозорих рішень. Тому я наголошую на прискоренні розгляду мого проекту судової реформи, який передбачає перезавантаження судової гілки влади і зняття суддівського імунітету», - підкреслив Петро Порошенко.
«Але ще раз наголошую, перший крок – це новий Уряд, нова коаліція», - додав Глава держави зазначивши, що за умови формування в Україні нового Уряду, нового Прем’єра і нової коаліції, Україна матиме потужну фінансову підтримку з боку Сполучених Штатів Америки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь