ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новий звіт про обсяги придбання, реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів у роздрібній мережі необхідно подати до 10 травня 2016р.

Дата: 22.04.2016 08:00
Кількість переглядів: 292

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ звертаює увагу суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що 22 квітня 2016 року набирає чинності Наказ Міністерства фінансів України від 11.02.2016 р. № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення».
Наказом затверджено звіти за формами:
  • 1-РА "Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі";
  • 1-РТ "Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі".
Заповнення форм звітів здійснюється з використанням кодів продукції (84 види продукції, зокрема, пиво) та кодів адміністративно-територіальних одиниць згідно з додатком до цього наказу.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 16 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" суб'єкти господарювання, які отримали передбачені цим Законом ліцензії, подають до органів ДФС за місцем реєстрації щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва й/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Це правило поширюється й на нові звіти за формами №№ 1-РА, 1-РТ (роздрібна торгівля).
У фіскальній службі наголошують, звіти про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів у роздрібній мережі подають суб'єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку тільки в електронній формі, тобто необхідно мати/оформити електронний цифровий підпис.
Перший звіт суб'єкти господарювання за квітень повинні подати до 10 травня 2016 року.
Наголошуємо, що статтею 17 Закону №481/95-ВР за неподання чи несвоєчасного подання звіту або подання звіту з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії, передбачена фінансова санкція у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

За довідками звертатись до податкової служби району по тел.. 2-27-92 або 2-24-54, ЦОП , 1 поверх


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь