ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обласна державна адміністрація засуджує незаконні дії на ДП «Мурафський кар’єр»

Дата: 24.07.2015 15:29
Кількість переглядів: 326

23 липня на території державного підприємства «Мурафський кар’єр» в Шаргородському районі стався інцидент між працівниками охоронної фірми та невідомими особами із застосуванням мисливської зброї.
Міліція попередньо кваліфікувала подію як хуліганство. Двох осіб, причетних до правопорушення, затримано. Медичну допомогу було надано одній особі з тілесними ушкодженнями, обставини отримання яких встановлюються.
Ситуація знаходиться під контролем правоохоронних органів. Триває слідство.
Обласна державна адміністрація засуджує незаконні дії та застосування зброї на території державного підприємства.
Разом з тим, діяльність державного підприємства «Мурафський кар’єр» ведеться незаконно, непрозоро та поза правовим полем. Робота в частині використання надр, оформлення трудових відносин та управління державним майном не відповідає нормам чинного законодавства.
По факту незаконного видобутку та розтрати корисних копалин відкрито кримінальне провадження, досудове розслідування по якому здійснює прокуратура області.
Підприємство повністю підпорядковано Міністерству аграрної політики та продовольства України, проте відомство не вживає жодних заходів щодо врегулювання ситуації. Неодноразові звернення облдержадміністрації щодо створення спільних комісій були проігноровані.
Міністерство засвідчило свою неефективність в управлінні цим підприємством, про що в обласній державній адміністрації підготовлено відповідну службову записку, яка буде спрямована Прем’єр-міністру України.
В цілому ситуація у Вінницькій області стабільна. Влада готова реагувати на будь-які спроби розхитування ситуації.
У випадку, коли жителі області виявляють факти порушення закону, просимо оперативно повідомляти на спецлінію «102».
МІЛІЦІЯ ПРОВОДИТЬ ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ЗА ФАКТОМ ІНЦИДЕНТУ НА ТЕРИТОРІЇ "МУРАФСЬКОГО КАР'ЄРУ"
За фактом інциденту, який стався 23 липня у Шаргородському районі на території підприємства «Мурафський кар’єр», слідчим відділенням міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене з застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень).
Вчора працівниками міліції був зупинений автомобіль «Шкода», у якому знаходилися троє осіб, причетних до скоєння хуліганських дій на території «Мурафського кар’єру». Двох чоловіків міліціонери затримали, водієві вдалося втекти.
Як розповів 1-ий заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Сергій Кримчук, затриманими виявилися 27 та 28-річні жителі Дніпропетровської області. Свій візит на підприємство вони пояснили бажанням влаштуватися на роботу. Що стосується самого конфлікту – від пояснень відмовились. Зараз чоловіки затримані в порядку ст. 208 КПКУ (підозра у скоєнні правопорушення).
У салоні іномарки міліціонери вилучили автомат «Форт» та дозвіл на нього, виданий у Дніпропетровську, два магазини до цієї зброї, споряджені по 10 набоїв кожний, холодну зброю та поліетиленовий пакет з порошком білого кольору.
Попередньо встановлено, що правопорушників було близько 10 чоловік, заїхали вони на територію підприємства трьома автівками без номерних знаків, здійснили кілька пострілів з невстановленої зброї у бік недіючої адмінбудівлі та поїхали.
У конфлікті є зацікавленість обох сторін.
Зараз особи усіх учасників інциденту встановлені. Слідчими органами проводяться усі необхідні заходи, аби встановити об’єктивну істину по справі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь