ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обласна влада відзвітувала: Вінниччина до виборів готова

Дата: 23.10.2014 15:00
Кількість переглядів: 245

Керівник апарату облдержадміністрації Валерій Бойко під час інтерв’ю місцевим ЗМІ щодо готовності області до проведення виборів народних депутатів України, яке він дав 22 жовтня в облдержадміністрації, наголосив –
наразі підготовка до дня проведення виборів уже завершується, фактично область готова до здійснення волевиявлення громадян.
Валерій Бойко відмітив, що відповідно до законодавства України органи виконавчої влади, місцевого самоврядування зобов’язані сприяти окружним, дільничним виборчим комісіям стосовно їх матеріально-технічного забезпечення (оргтехніка, транспорт, зв'язок і т. ін.). В той же час посадовим особам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування забороняється брати участь у передвиборчій агітації.
«На сьогодні процес підготовки до виборів знаходиться на завершальному етапі. На території області утворені та функціонують вісім окружних виборчих комісій, 1658 дільничних виборчих комісій. Вони забезпечені всім необхідним обладнанням згідно вимог Центральної виборчої комісії», - запевнив керівник апарату обласної державної адміністрації.
Орієнтовна кількість виборців Вінниччини, яка має право взяти участь у голосуванні – 1 297 000 осіб. З 1 по 3 жовтня 2014 року, відповідно до плану співпраці ЦВК і Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) – незалежної неурядової організації, що надає професі йну підтримку розвитку виборчої демократії, проведено навчання членів окружних виборчих комісій.
З 15 по 18 жовтня цього року подібні навчання проведено з членами дільничних виборчих комісій.
Окрім того, з метою сприяння в забезпеченні належних умов виборчих комісій головою облдержадміністрації закріплено відповідальних працівників обласної державної адміністрації, обласних установ та організацій за кожним районом та містом Вінницької області. Вони постійно моніторять стан готовності до проведення виборів, надають відповідну практичну допомогу, здійснюють виїзди на місця. Окрім того, здійснюються об’їзди районів та міст обласного значення з метою перевірки готовності до дня проведення виборів. Проведено роботу із забезпечення виборчих прав, як постійного населення області, так і вимушених переселенців з інших областей.
Валерій Бойко повідомив, що шостого жовтня за участі ГО «Філософія серця» і Вінницької обласної ГО «Громадська студія» проведено круглий стіл з питань, пов’язаних з реалізацією прав вимушених переселенців, в ході якого обговорено проблемні питання та надано роз’яснення стосовно участі переселенців у виборах.
Як зазначив Валерій Бойко, на Вінниччині надається всебічна допомога офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій.
Також він проінформував про низку зустрічей за участю керівництва області, що безпосередньо стосувались питань проведення виборчої кампанії на Вінниччині.
За його словами, 30 вересня 2014 року в такому форматі відбулась офіційна зустріч голови облдержадміністрації Анатолія Олійника з представниками групи довгострокових спостерігачів місії ОБСЄ в Європі. Окрім того, 16 жовтня відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка з делегацією Посольства США в Україні, що теж була присвячена вищезазначеним питанням.
Як зазначив керівник апарату обласної державної адміністрації, в районах і містах області проводиться відповідна робота стосовно забезпечення виборчого процесу. Зокрема, відділами ведення державного реєстру виборців райдержадміністрацій опрацьовано подані заяви від виборців щодо зміни їх місця голосування без зміни виборчої адреси.
Станом на сьогоднішній день заходи, передбачені календарним планом ЦВК, виконуються на належному рівні. Зокрема, виготовлено (згідно вимог та термінів) попередні списки виборців. Один із них переданий дільничним виборчим комісіям, виготовлено та надіслано іменні запрошення до участі у виборах. В даний час готуються уточнені списки виборців і 23 жовтня 2014 року один із примірників буде надано дільничним виборчим комісіям.
Окружні виборчі комісії з 19 жовтня почали отримувати виборчі бюлетені. Частина окружних комісій їх уже отримала, інша – отримає сьогодні. З 23 по 24 жовтня виборчі бюлетені будуть передаватися дільничним виборчим комісіям. Одразу після отримання окружними та дільничними комісіями цих бюлетенів, буде здійснюватися їхня охорона.
З метою забезпечення правопорядку та громадської безпеки під час проведення виборів на території Вінницької області планується залучити 2380 працівників органів внутрішніх справ для охорони бюлетенів, виборчої документації, приміщень та громадського порядку на виборчих дільницях. Керівництвом УМВС України у Вінницькій області підготовлено розрахунок особового складу, який буде задіяно. Окрім того, проведено наради з головами окружних виборчих комісій з питань охорони.
Обласною державною адміністрацією вирішено питання щодо додаткової охорони окружних виборчих комісій. В цілодобовому режимі розгорнута діяльність оперативного штабу УМВС України у Вінницькій області та аналогічні оперативні штаби створено в кожному територіальному відділі міліції.
«Окрім того, 22 жовтня в селекторному режимі голова облдержадміністрації Анатолій Олійник провів селекторну нараду з головами райдержадміністрацій стосовно готовності до проведення виборів. Фактично проблемних питань немає. Все вирішується в оперативному режимі. Також сьогодні була проведена нарада з оперативною групою, що була створена задля сприяння виборчому процесу. Тож, хочу запевнити, що Вінниччина повністю готова до проведення виборів народних депутатів України», - резюмував Валерій Бойко.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь