ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Офіційний візит Президента України до Турецької Республіки

Дата: 10.10.2013 10:50
Кількість переглядів: 309

В Анкарі в Президентському палаці відбулася офіційна церемонія зустрічі Президента України Віктора Януковича та Президента Турецької Республіки Абдуллаха Гюля.
Пролунали Державні Гімни України та Туреччини. Президент України оглянув стрій воїнів почесної варти.
Після чого відбулося представлення членів української та турецької офіційних делегацій.
Також В Анкарі відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з Прем’єр-міністром Турецької Республіки Реджепом Тайїпом Ердоганом.
Зустріч відбулася у форматі «віч-на-віч».
В столиці Турецької Республіки розпочалося Третє засідання українсько-турецької Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Турецької Республіки Реджепа Тайїпа Ердогана.
За результатами якого підписано українсько-турецькі документи.
Було підписано Виконавчу Програму між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки про першочергові заходи з розвитку співробітництва в галузі освіти на 2013-2015 роки.
Програма спрямована на активізацію співпраці в галузі освіти за напрямами, що становлять взаємний інтерес, налагодження регулярного обміну інформацією про державну політику в галузі освіти двох держав та практичним досвідом, зокрема в питаннях управління системою освіти, вдосконалення стандартів освітніх і навчальних матеріалів.
Також підписано Міжурядову угоду у сфері лісового господарства.
Документ спрямований на активізацію співпраці у сферах захисту природних ресурсів, протидії опустелюванню та посухам, боротьби з ерозією, збереження й відновлення існуючих лісів шляхом обміну інформацією, досвідом і технологіями.
Крім того, підписано Меморандум про співробітництво у сфері конкурентної політики між Антимонопольним комітетом України та Турецьким конкурентним відомством.
Документ спрямований на активізацію та підтримку співпраці у сфері конкурентної політики. Реалізація Меморандуму сприятиме запобіганню транснаціональним антиконкурентним практикам, дозволить налагодити ефективний обмін інформацією та досвідом при проведенні розслідувань порушень конкурентного законодавства.
Сторони підписали План заходів щодо розвитку двосторонніх відносин між Україною та Турецькою Республікою на 2014-2015 роки.
План дій має на меті зафіксувати перелік і графік спільних заходів, спрямованих на розвиток двостороннього співробітництва в усіх важливих сферах, зокрема політичній, економічній, оборонній, гуманітарній, правоохоронній, консульській. Документ також охоплює сферу багатостороннього співробітництва.
Серед підписаних документів - Угода між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та Турецькою державною нафтовою компанією «ТПАО» про взаємний захист конфіденційної інформації та комерційної таємниці.
Угода встановлює зобов’язання сторін щодо нерозголошення та забезпечення режиму захисту конфіденційної інформації при наданні послуг в нафтогазовій сфері.
Також підписано Меморандум про співробітництво між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та Турецькою трубопровідною компанією «БОТАШ».
Меморандум спрямований на започаткування довгострокових партнерських відносин між компаніями та здійснення взаємовигідного співробітництва в галузі видобутку і транспортування енергоносіїв.
Також було підписано Спільну заяву Міністрів енергетики України та Турецької Республіки щодо співробітництва в енергетичній сфері.
Президент України Віктор Янукович та Прем’єр-міністр Турецької Республіки Реджеп Тайїп Ердоган взяли участь у презентації літака нового покоління «Ан-158».
Генеральний конструктор державного підприємства «Авіаційний науково-технічний комплекс імені О.К.Антонова» Дмитро Ківа ознайомив Президента України та Прем’єр-міністра Туреччини з основними характеристиками літака та з його можливими модифікаціями для використання у якості пасажирського, військового чи медичного літака.
Віктор Янукович та Реджеп Таїп Ердоган піднялися на борт літака, оглянули кабіну пілотів та салон.
Презентація відбулася на території міжнародного аеропорту Анкари.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь