ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Охороні праці – належну увагу

Дата: 14.02.2015 10:16
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

13 лютого 2015 року в м. Тульчині відбулося засідання районної координаційної ради з питань безпечної життєдіяльності населення за участю голови ради, першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Побережника, начальника територіального управління Держгірпромнагляду у Вінницькій області Володимира Боковця, страхового експерта з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві, професійних захворювань України у Немирівському районі Сергія Пашенько, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ і організацій району, в т.ч. представників профспілок.
У вступному слові перший заступник голови райдержадміністрації зазначив, що сьогодні для нас найважливішим є попередити та не допустити випадків травмування працівників на виробництві. «Враховуючи ситуацію, що склалася зі станом виробничого травматизму, охорони праці на підприємствах району різних форм власності в 2014 році, прийнято рішення заслухати зазначені питання на засіданні координаційної ради...» - сказав В.Побережник.
Учасники наради розглянули наступні питання:
  1. Про стан охорони праці на підприємствах, установах і організаціях району всіх форм власності та робота райдержадміністрації щодо реалізації державної політики в галузі охорони праці (доповідач – начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення райдержадміністрації Михайло Бакунчик).
  2. Про заходи, спрямовані на проведення паспортизації та реєстрації котлів, виведення з експлуатації аварійно-небезпечного котельного обладнання, винесення котелень із підвальних приміщень, приведення котельного обладнання закладів освіти до вимог нормативно-правових актів з питань промислової безпеки та охорони праці. Про організацію проведення шкільного та районного етапів Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Охорона праці очима дітей» (доповідач – начальник відділу освіти райдержадміністрації Михайло Митрицан).
  3. Звіти керівників підприємств району, де протягом 2014 року сталися нещасні випадки, пов’язані із виробництвом, про проведену роботу за їх наслідками.
У виступі М.Бакунчика, зокрема, прозвучала невтішна статистика, що протягом 2014 року в Тульчинському районі сталося 6 нещасних випадків на виробництві, травмовано 7 працівників, із них двоє – смертельно. Востаннє нещасний випадок із смертельним наслідком на виробництві був у 2004 році. Найбільше працівників у 2014 році травмовано в агропромисловому комплексі – 3. Серед основних причин нещасних випадків переважають організаційні – 67 % та технічні – 33%.
В.Боковець повідомив присутнім, що в результаті реформування державних структур в перспективі буде створена нова держслужба з питань охорони праці, зупинився на недоліках в галузі охорони праці в області, районі та шляхах їх усунення, визначив наступні пріоритети у спільній роботі: 1) посилити превентивні заходи з попередження нещасних випадків; 2) покращити інформаційно-роз’яснювальну роботу через всі ЗМІ; 3) запровадити на сайті райдержадміністрації окремий розділ про безпеку і охорону праці; 4) контролювати питання навчання, підготовки керівників, фахівців з охорони праці; 5) приділяти постійну увагу безпечному використанню природного газу в побуті; 6) не забувати про питання безпеки дорожнього руху, попередження ДТП.
«Впевнений, що наша співпраця з райдержадміністрацією буде продовжуватися і матиме позитивні наслідки» - заявив В.Боковець. Після виступу експерта з охорони праці Фонду соціального страхування С.Пашенько учасники наради заслухали звіти керівників окремих підприємств і установ району щодо практичного усунення наслідків нещасних випадків минулого року та профілактичної роботи з даних питань.
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь