ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Ощадбанк" надаватиме кредити ОСББ на енергоефективність

Дата: 26.05.2015 16:01
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

"Ощадбанк" розпочинає фінансування ОСББ (об’єднань співвласників багатоквартирних будинків) для впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках.
За оцінками експертів, 80% житлових будинків потребують ремонту, на шляху від виробника до споживача в системі ЖКГ втрачається до 60% тепла, причому більша його частина втрачається на рівні споживачів.
Комплексна термомодернізація житлових будинків надасть можливість скоротити споживання газу майже на 30%, а втрати теплової енергії – до 50%.
Як відомо, 8 квітня 2015 року Кабінетом Міністрів було прийнято рішення про продовження Державної програми стимулювання населення, в тому числі ОСББ, до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту.
Завдяки підтримці уряду об’єднання співвласників багатоквартирних будинків зможуть отримати відшкодування до 40% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів.
Кредит надається на строк до 60 місяців. Ставка - 25% річних, обов'язковий початковий внесок - від 10%, одноразова комісія - 3% від суми кредиту. Сума кредиту становитиме не більше 90% вартості проекту, але не більше 30 тис грн. на 1 квартиру в будинку.
Основні умови отримання кредиту для ОСББ:
- строк існування ОСББ - не менше 6 місяців;
- 70% власників квартир є членами ОСББ;
- 75% всіх співвласників будинку (не тільки членів ОСББ) на загальних зборах проголосували "ЗА" виконання проекту за рахунок кредиту.
Крім цього, з травня у кожному обласному управлінні "Ощадбанку" буде працювати спеціаліст, який надаватиме громадянам професійні консультації щодо створення ОСББ та механізмів фінансування заходів, спрямованих на підвищення енергоефективності таких об’єднань.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь