ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Особливості заповнення Звіту з ЄСВ за січень 2016 року

Дата: 17.02.2016 09:49
Кількість переглядів: 240

На сьогодні готуються зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 № 435 (далі — Порядок), у т. ч. форми Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до фіскальних органів (форма № Д4; додаток 4 до Порядку; далі — Звіт з ЄСВ), де будуть враховані всі зміни, що відбулися з 1 січня 2016 року.
До затвердження нової форми до органу доходів і зборів необхідно подавати Звіт з ЄСВ як за звітні періоди 2016 року, так і за попередні звітні періоди до 2016 року (несвоєчасно подані) за формою згідно з додатком 4 до Порядку, що діяла з 01.05.2015, із заповненням всіх обов’язкових реквізитів.
Незважаючи на введення єдиної ставки ЄСВ для всіх видів доходу, рядки в таблиці 1 Звіту з ЄСВ необхідно заповнювати у розрізі видів доходу.
Суми нарахованого ЄСВ необхідно відображати у рядках таблиці 1 Звіту з ЄСВ за видами доходу, але розраховувати за новою ставкою — 22%, крім працюючих інвалідів, для них ставка ЄСВ — 8,41%.
Оскільки, починаючи зі звітного періоду січня 2016 року, утримання ЄСВ із нарахованого доходу застрахованих осіб скасовано, цей показник не зазначається при заповненні Звіту з ЄСВ (рядки 5, 5.1-5.6 у таблиці 1 Звіту з ЄСВ).
Також не відображається нарахований дохід, з якого утримується ЄСВ (рядки 4, 4.1-4.4 таблиці 1 Звіту з ЄСВ).
Відповідно у таблиці 6 Звіту з ЄСВ не заповнюється реквізит 20 «Сума утриманого єдиного внеску за звітний місяць (із заробітної плати/доходу)».
Нагадаємо, Звіт з ЄСВ за січень 2016 року подають до 22.02.2016

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь