ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Освіта Тульчинщини у ХХІ столітті

Дата: 30.08.2013 15:37
Кількість переглядів: 292

30 серпня 2013 року в м. Тульчині проведені розширене засідання колегії відділу освіти райдержадміністрації та районна конференція працівників освіти за участю голови райдержадміністрації Анатолія Бузіка, першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Побережника, Тульчинського міського голови Валерія Весняного, начальника відділу освіти райдержадміністрації Михайла Митрицана, голови райкому профспілки освітян Анастасії Стовбчатої, делегацій на чолі з директорами та заступниками директорів навчально-виховних закладів району, представників районних засобів масової інформації.
Атмосфера була урочистою і піднесеною, адже водночас була розгорнута районна педагогічна виставка «Освіта Тульчинщини – 2013», яка демонструвала здобутки і плани дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних закладів району. Начальник відділу освіти М.Митрицан докладно повідомив про підсумки роботи галузі в минулому 2012 – 2013 навчальному році, цікаві результати ЗНО 2013 року, основні завдання на 2013 – 2014 навчальний рік. Зокрема, в районі в поточному році в 26 дитячих садочках виховується 1715 дітей, а в 36 загальноосвітніх школах (в т.ч. 1 гімназії, 1 ліцеї) навчається понад 5 тисяч учнів. З дітьми працюють 1122 педагогічних працівника – це величезний потенціал з багатим, творчим досвідом. Звучали прізвища переможців різних конкурсів, олімпіад, змагань тощо. Про громадську активність освітян свідчать дитяча громадська організація «Веселкова» (36 осередків), дитяча громадська організація «Лідер» (голова – учениця Тульчинської ЗШ № 3 – гімназії Тамара Паламарчук), активне шкільне самоврядування в ряді шкіл, дитячі козацькі формування та ін. Не оминув увагою керівник освітян матеріально-господарську сторону спільної праці (поточні та капітальні ремонти, перехід на альтернативні види палива в опалювальних пунктах окремих шкіл району, будівництво внутрішніх вбиралень, встановлення метало пластикових дверей і вікон, придбання комп’ютерів, забезпечення підвозу учнів та педпрацівників).
В обговоренні важливих питань розвитку місцевої освіти взяли участь ряд представників цих закладів, профспілкової організації, місцевого самоврядування і голова райдержадміністрації А.Бузік, який наголосив на позитивних зрушеннях у галузі, на гарному професійному настрої педагогів, розповів як непросто ремонтувати приміщення, модернізувати котельні, забезпечувати необхідне сучасне обладнання за рахунок місцевих бюджетів та небайдужих підприємців – меценатів, подякував за все зроблене і запевнив, що співпраця влади і освіти буде системною і цілеспрямованою на виконання відповідних завдань Президента України В.Януковича, доручень голови облдержадміністрації І.Мовчана, за сприяння народного депутата М.Джиги.
Насамкінець відділ освіти отримав ключі від нового шкільного автобуса для підвозу учнів та педпрацівників, а ряд найуспішніших представників галузі отримали почесні грамоти, подяки облдержадміністрації і облради, Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, районні відзнаки за підсумками виставки «Освіта Тульчинщини – 2013».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь