ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Освітяни розглянули актуальні питання розвитку галузі

Дата: 10.06.2016 15:54
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

10 червня 2016 року в актовій залі районного будинку дітей та юнацтва відбулася нарада керівників дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів та голів профспілкових комітетів шкіл району.
Освітянську нараду розпочав начальник відділу освіти Митрицан М.М., який привітав присутніх із завершенням навчального року,нагородив грамотами обласного Департаменту освіти і науки голову профспілкового комітету педагогів району Стовбчату А.А. - за організацію районного та зонального конкурсу «Проліски надії -2016» та керівників ЗНЗ - за сприяння участі дітей у обласних конкурсах. Михайло Михайлович зазначив, що під час проведення ДПА у формі ЗНО у 2016 році випускники загальноосвітніх навчальних закладів Тульчинського району, претенденти на золоті та срібні медалі (18), підтвердили свій рівень знань (78%), що являється високим показником на рівні області.
Голова профспілки освітян району Стовбчата А.А. ознайомила присутніх з питання дотримання законодавства щодо організації відпускної кампанії педагогів району.
Головний спеціаліст відділу освіти Поваляєва А.А. довела до відома інформацію про реалізацію плану заходів щодо відзначення 20-ї річниці Конституції та 25-річчя незалежності України. Алла Анатоліївна звернула увагу на дотримання виконавської дисципліни та норм корпоративної етики.
Про завершення навчального року та видачу випускникам документів виступила провідний інспектор відділу освіти Кошелап С.В. Вона звернула особливу увагу на оформлення ділової документації у ЗНЗ району по завершенню навчального року.
Про необхідність реєстрації ДНЗ черги вихованців у електронній системі наголосив головний спеціаліст відділу освіти Камінський В.В. Він ознайомив присутніх з графіком перевірки готовності навчальних закладів до нового навчального року.
Про хід проведення районного конкурсу педагогічної майстерності для творчо працюючих учителів «Творча скарбничка – 2016» та про підсумки районного конкурсу вихователів ДНЗ «Колискова пісня» поінформувала завідувачка методичним кабінетом Фурман В.Л.
Головний спеціаліст відділу освіти Поваляєва А.А. розповіла про зустріч педагогів району з науковцями національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова: Гаркавенко З.О. - старшим науковим співробітником Управління навчально-методичного центру практичної психології та соціальної роботи НАПН України, доктором психологічних наук, доцентом кафедри практичної психології факультету педагогіки і психології НПУ імені М.П.Драгоманова та Штепою С. О. – завідувачем кафедри соціальних та публічних комунікацій, кандидатом політичних наук, професором інституту соціології, психології та соціальних комунікацій НПУ імені М.П. Драгоманова. На зустрічі піднімались актуальні питання відносин «дорослі-діти», «батьки-педагог-учні», співпраці та партнерства педагогів і батьків та ролі практичного психолога, як посередника, у виховному та навчальному процесі,проведено майстер-клас з питання пошуку шляхів уникнення конфліктних ситуацій.
Завідувач ПМПК Боєва С.П. акцентувала увагу на створенні умов для навчання дітей з особливими потребами, а саме наявність архітектурної доступності навчальних закладів згідно ДБН(будівництво пандусів, обладнання туалетних кімнат), забезпечення навчальними програмами згідно рівня розвитку дітей, здійснення психолого-педагогічного супроводу фахівцями, моніторинг та прогнозування форми подальшого навчання дітей.
З інших питань виступили методисти відділу освіти.
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь