ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ятка щодо процедури отримання свідоцтва про народження дитини, яка народилась на тимчасово окупованій території України (ТОТ)

Дата: 21.03.2017 11:55
Кількість переглядів: 277

Для отримання свідоцтва про народження дитини, яка народилась на тимчасово окупованій території України (АР Крим, м.Севастополь та окремі райони Луганської та Донецької областей), батькам, родичам їх представникам або іншим законним представникам дитини *
НЕОБХІДНО:
1.Подати до будь якого суду за межами ТОТ незалежно від свого місця проживання:
- заяву про встановлення факту народження особи ;
- належні докази;
- квитанцію про сплату судового збору* : 320 грн – з 01.01-30.04.2017 року; 336,80грн – з 01.05-30.11.2017 року; 352,40грн – з 01.12.-31.12.2017 року.
2. Така справа розглядається судом невідкладно з моменту надходження відповідної заяви.
3. У разі задоволення заяви суд невідкладно видає копію рішення заявнику , в якому зазначає дані про дату і місце народження дитини, її стать, відомості про батьків, або надсилає копію рішення до відділу рацс для державної реєстрації (у разі відсутності заявника під час проголошення рішення). Суд повертає заяву – у разі неналежної форми заяви або відсутності вказаних у заяві документів. Суд відмовляє у задоволенні заяви – у разі недостатності доказів.
4. Для отримання свідоцтва про народження заявник подає до будь якого відділу державної реєстрації актів цивільного станкопію рішення суду про встановлення відповідного факту та паспорт громадянина України.
Важливо!
* Родичами є: чоловік, дружина, батько, мати, вітчим, мачуха, син, дочка, пасинок, падчерка, рідний брат, рідна сестра, дід, баба, прадід, прабаба, внук, внучка, правнук, правнучка, усиновлювач чи усиновлений, опікун чи піклувальник, особа, яка перебуває під опікою або піклуванням, а також особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом і мають взаємні права та обов’язки, у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі. Законними представниками є батьки (усиновлювачі), опікуни.
* У разі посилання на свідчення свідків заявник повинен переконатись, що вони зможуть з’явитися до суду у день подання заяви про встановлення факту.
* Доказами у справі можуть бути письмові докази: оригінали чи копії медичних документів, пояснень заінтересованих осіб, їхніх представників, свідчення свідків, речові докази, зокрема звуко- і відеозаписи, висновки експертів. Документи, видані органами та установами ( в т.ч. лікарняними закладами), що знаходяться на ТОТ, теж можуть братися до уваги судом.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь