ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Парламент підтримав Державний бюджет на 2015 рік

Дата: 29.12.2014 11:43
Кількість переглядів: 282

Верховна Рада України ухвалила Закон про Державний бюджет України на 2015 рік (№1000). За проголосували 233 наданих депутати.
Представляючи проект бюджету в Парламенті, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив: «Цей бюджет, як і всі попередні бюджети, які приймалися в цих стінах, дуже далекий від досконалості. Саме тому ми при ухваленні проекту закону України про державний бюджет України передбачаємо чітку норму щодо обов’язкового перегляду закону України про державний бюджет в терміни не пізніше 15 лютого наступного року. Ми будемо його коригувати в залежності від результатів перемовин із міжнародними фінансовими організаціями. Також низка статей буде змінюватися в залежності від того, як ми скоригуємо дохідну і видаткову частину і як ми домовимося з нашими міжнародними кредиторами».
Мета цього закону, за його словами, – це, зокрема, фінансування національної безпеки і оборони, на що заплановано «безпрецедентний обсяг» коштів: «Безпосередньо на безпеку і оборону йде 80 мільярдів гривень. Додатково 1,8 мільярда гривень, які ми будемо виплачувати всім мобілізованим, які будуть призвані до лав Збройних Сил і захищатимуть Україну. Додатково 2,9 мільярда - на інші органи безпеки і оборони, 6 мільярдів державних гарантій - на державні компанії «Укроборонпрому» для придбання нової військової техніки і її ремонту для Збройних Сил України. Фактично загальний обсяг фінансування витрат на національну безпеку і оборону – 90 мільярдів гривень».
«Думаю, що з цим завданням ми впораємося. Нам буде складно збирати доходи в сучасній українській економіці - ми втратили 20% економіки держави. І 2015 рік буде дуже складний в питанні економічної стабілізації. Тому це буде спільне завдання - виконати доходи й видатки по Державному бюджету і профінансувати українські Збройні Сили і українських вояків», - наголосив Арсеній Яценюк.
Він повідомив, що під час обговорення законопроекту з парламентською коаліцією піднімалося питання щодо доходів державного бюджету від продажу ліцензій на 3G. Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд оголосив відповідний конкурс і закладає в бюджеті доходи від продажу цього радіочастотного ресурсу: «Мінімальний обсяг буде 6 мільярдів гривень. Якщо ми зможемо отримати більші кошти, то вони поступають в статтю, загальний обсяг якої 17 мільярдів гривень, - кошти від приватизації».
Ще одне питання, яке обговорювалося зі представниками коаліції – щодо дивідендів від державних компаній: «Прийнято рішення про розподіл дивідендів компанії «Укрнафта», тому ми включаємо до доходів Державного бюджету загальну суму в розмірі 1,78 мільярда гривень».
За пропозицією коаліції, 3 мільярда гривень із 4,5 мільярда гривень, виділених на капітальні видатки, йде на Фонд регіонального розвиту: «При розподілі коштів на Фонд регіонального розвитку ми хочемо зробити акцент на інфраструктурні проекти на селі, що обов’язково треба зробити».
Глава Уряду повідомив, що при внесенні змін до закону України про Державний бюджет до 15 лютого Уряд врахує субвенцію місту Києву в розмірі 1,9 мільярда гривень на виконання зобов’язань за здійсненими запозиченнями.
30 мільйонів гривень переводиться на програму «Kерівництво та управління у сфері проведення виборів та референдумів», оскільки в 2015 році заплановані вибори до місцевих рад.
Окрім цього, прийнято спільне рішення відправити на добудову лікарні «Охматдит» 500 мільйонів гривень.
Арсеній Яценюк повідомив, що при внесенні змін до Держбюджету Уряд врахує пропозицію коаліції та збільшить фінансування статті по щодо лікування онкохворих дітей і процедури гемодіалізу. Додатково будуть враховані пропозиції щодо придбання цифрових маммографів та ультразвукових діагностичних приладів вітчизняного виробництва.
Глава Уряду наголосив, що із 7 січня Кабінет Міністрів розпочне роботу з міжнародними кредиторами щодо закону про Державний бюджет. Арсеній Яценюк зазначив, що додатково повідомлятиме Парламент, які зміни до бюджету необхідно буде вносити до 15 лютого.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь