ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Павло Розенко відзначив високий рівень оформлення субсидій у Вінницькій області

Дата: 30.07.2015 09:21
Кількість переглядів: 293

Міністр соціальної політики України Павло Розенко на засіданні Уряду звернувся до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням дати доручення головам обласних державних адміністрацій взяти на особистий контроль стан призначення субсидій у регіонах.

Міністр навів цифри, відповідно до яких у таких областях як Вінницька, Полтавська, Київська, Дніпропетровська рівень оформлення субсидій становить більше 85% від загальної кількості поданих заяв, в той час як в Одеській, Харківській, Чернівецькій та Закарпатській цей рівень менший за 50%.

„Глави облдержадміністрацій повинні взяти персональну відповідальність за стан призначення субсидій у цих областях”, - підкреслив Розенко.

Очільник Мінсоцполітики також поінформував, що станом на 29 липня житлові субсидії, згідно з новим порядком, були надані понад 1,9 млн сімей, на розгляді в органах соціального захисту населення знаходяться ще близько 550 тис.

За його словами, протягом останніх 2 тижнів середня кількість звернень про надання субсидії зросла приблизно в 10 разів. „Протягом перших місяців роботи нової системи за призначенням субсидій зверталося в середньому 5-7 тисяч родин протягом тижня. Протягом останніх двох тижнів ця кількість зросла до 60 тисяч. Це означає, що нова система субсидій реально працює”, - підкреслив Павло Розенко.

Міністр соціальної політики також нагадав, що відповідно до останніх змін, які надалі спрощують оформлення субсидій, громадяни повинні вказати у декларації лише вид доходу, його розмір органи соціального захисту отримуватимуть самостійно. Важливим наслідком нововведення Павло Розенко назвав відмову від штрафних санкцій за допущені громадянами помилки. Згідно із зазначеними змінами, до сукупного доходу громадян не включатимуться окремі види доходів: одноразова допомога від держави та органів місцевої влади (виплати інвалідам, ветеранам, сім’ям загиблих учасників АТО, матерям-героїням тощо), грошове забезпечення військовослужбовців, які беруть участь у АТО та деякі інші види доходів.

Також нові правила дозволяють призначати субсидію на основі вказаних людиною доходів не за календарний рік, як це було досі, а за попередні три місяці. Принципово важливим також є надання права місцевій владі призначати субсидії, вирішуючи спірні питання на користь громадянина.

Для довідки:
За даними Департаменту соціальної політики облдержадміністрації, на Вінниччині кількість сімей, які звернулись за спрощеним порядком призначення субсидій з 1 травня 2015 року, станом на 28 липня 2015 року становить 85, 8, з них призначено субсидію 67, 394 сім’ям. Водночас, кількість родин, яким призначено житлові субсидії автоматично, без звернення, становить 46,970.

Загалом, сьогодні в області субсидії отримують 126,526 сімей .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь