ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання забезпечення потреб вимушених переселенців зі Сходу обговорювалось на Всеукраїнській селекторній нараді

Дата: 26.12.2014 11:57
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Селекторна нарада Міжвідомчого координаційного штабу з керівниками регіонів, на якій вирішувались питання, пов’язані з реєстрацією, статусом, навчанням та проживанням осіб, що прибувають зі Сходу країни, відбулась 25 грудня за участю представників міністерств і відомств, причетних до вирішення даної проблеми, Державної міграційної служби. Головував під час засідання заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький.

В ході зібрання Василь Стоєцький повідомив, що з тимчасово окупованої території та району проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 610 тис. 413 осіб, у тому числі з Донецької, Луганської областей – 590 тис. 495 осіб, а також громадяни, які переселені з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь – 19 тис. 918 осіб.

В рамках наради також обговорювалося питання готовності регіонів в разі ускладнення погодних умов. Відтак, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький наголосив на особистій відповідальності кожного, хто долучається до цієї справи.

У студії селекторного зв’язку Вінницької області були присутні перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, перший заступник начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області полковник служби цивільного захисту Олег Андрущенко, а також керівники відповідних управлінь.

Вінниччина, як і кожен регіон нині опікується жителями сходу та АРК. Як повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко з березня по грудень до нашого краю приїхало 5756 сімей, або 11331 осіб. На сьогодні в області проживає 4892 сімей, які офіційно зареєстровані в єдиній базі переселених громадян.

«Всі вони розселені в приватні будинки 19 районів та 5 міст області, в тому числі 3077 осіб проживає в м.Вінниця, 43 сім’ї нині мешкають в гуртожитку с. Нова Гребля, що в Калинівському районі. З числа вимушених переселенців соціальні виплати та пенсії на Вінниччині отримують 4276 осіб, в дитячі садочки влаштовано 324 дитини, 469 осіб навчаються у ВУЗах області, 950 школярам організовано навчання у школах краю» – повідомив Андрій Гижко.

В той же час перший заступник голови облдержадміністрації підняв питання перед представниками центральних органів влади стосовно обліку тимчасово переміщених осіб. Андрій Гижко зазначив, що за останній місяць обласною державною адміністрацією направлено більше десятка листів в Міністерство, стосовно питання обліку тимчасово переміщених осіб окремих категорій населення. Адже на місцях часто виникають проблеми, щодо реєстрації дітей, які прибувають на Вінниччину не з батьками, а з іншими родичами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь