ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Плата фізичним особам за оренду земельного паю

Дата: 05.10.2016 17:31
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

Сільгосппідприємство виплачує фізичним особам орендну плату за землі сільськогосподарського призначення коштами та в натуральній формі. Як оподатковуються виплати за оренду земельного паю?
Відповідно до Податкового кодексу України (далі - ПКУ) дохід від надання майна (у вказаному випадку — землі) в оренду потрапляє до місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків згідно з пп. 164.2.5 ПКУ. Із нього підприємству, як податковому агенту, слід утримати утримати податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. та військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.
  • При грошовій виплаті від суми орендної плати віднімається податок на доход та військовий збір, підрахований за зазначеною вище ставкою, а різницю виплачується фізичній особі.
  • При натуральній оплаті (зерновими, насінням соняшника, овочами, тощо) податок на доходи обчислюють виходячи з вартості продукції, підрахованої за звичайними цінами (з урахуванням ПДВ), помноженої на коефіцієнт 1,176471 або 1,204819 (залежно від розміру доходів) — п. 164.5 ПКУ.
Сплата належних платежів (ПДФО та військового збору ) проводиться при грошовій формі - у день виплати орендної плати, при натуральній оплаті - не пізніше наступного дня, після такої видачі. У разі несвоєчасної сплати платежів застосовуються фінансові санкції та накладається адміністративна відповідальність на керівника підприємства.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь