ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Плата за “зайву” нерухомість

Дата: 29.06.2016 15:25
Кількість переглядів: 256

Шановні громадяни –жителі Тульчинщини!
Тульчинське відділення Немирівської об’єднаної податкової інспекції звертається до Вас з проханням звернутись в Центр обслуговування платників, що знаходиться по вул.Миколи Леонтовича, 51, перший поверх, за уточненням нарахування та сплати податку на нерухоме майно.
З 2016 року оподатковується як житлова нерухомість (квартира, будинок) так і нежитлова нерухомість, в тому числі й господарські будівлі (сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, погреби, тощо).
Наприклад, якщо у власності знаходяться будинок та гараж із сараєм, податок сплачується з усіх об’єктів: з будинку – за ставкою, встановленою місцевою радою для житлової нерухомості; з гаражу та сараю - за ставкою для нежитлової нерухомості.
При цьому залишаються пільги для невеликих за площею квартир і будинків – власники квартир до 60 кв. м і будинків до 120 кв. м (або будинки і квартири загальною площею в 180 кв.м.) - податок не платитимуть.
Податок платитиметься тільки з площі понад встановлений ліміт. Наприклад, якщо людина є власником квартири загальною площею 75 кв. м, то вона буде сплачувати податок лише за 15 кв. м. Проте, у разі коли квартира поділена між двома власниками, то пільга в розмірі 60 кв. м застосовується для кожного з них, отже платити (вданому випадку) податок не потрібно.
Громадяни-фізичні особи у 2016 році сплачуватимуть податок за 2015 рік протягом липня-серпня на підставі податкових повідомлень-рішень, тобто оплата проводиться раз на рік до 28 серпня 2016 року
За довідками можна звернутись по тел.. 2-33-30.
Податок на нерухомість – місцевий податок і, відповідно, уся зібрана сума надходить у розпорядження органу місцевого самоврядування

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь