ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Платники запитують

Дата: 19.09.2017 13:34
Кількість переглядів: 248

Фото без опису

Якщо працівник одночасно отримує зарплату і оплату за сумісництво. Як правильно заповнити податковий розрахунок за формою №1-ДФ, які ознаки доходів зазначити у формі № 1ДФ?
Сумісництвом вважається виконання працівником крім своєї основної іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом.
Оплата праці, у тому числі за сумісництвом, регулюється Законом України від 24.03.95 р. № 108/95-ВР «Про оплату праці».
Працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу.
Оподаткування доходів фізичних осіб передбачено п. 162.1 ст. 162 Податкового кодексу України, відповідно до якого платниками податку на доходи фізичних осіб (18 %) є фізична особа — резидент, яка отримує доходи, у тому числі з джерела їх походження в Україні.
До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору.
Згідно з Довідником ознак доходів, наведеним у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіну України від 13.01.2015 р. №4 (далі — Порядок №4), доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору, зазначаються за ознакою «101».
Отже, враховуючи, що оплата за сумісництвом проводиться за трудовим договором, то суми нарахувань доходів відображаються за ознакою «101» одним рядком сукупно із заробітної платою

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь