ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податківці тульчинщини провели семінар.

Дата: 26.04.2017 12:15
Кількість переглядів: 238

25 березня 2017 року в приміщенні Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ проведено семінар з питань застосування реєстраторів розрахункових операцій , зумовлений Постановою Кабінету Міністрів від 16 березня 2017 року №231, яка вступає в силу з 8 травня цього року.

На семінарі було обговорено питання щодо сфери застосування РРО як засобу реєстрації та обліку операцій з готівкою. На відміну від багатьох розвинених країн, де основний оборот грошей відбувається в безготівковій формі, в Україні левова частка грошей "ходить" в готівковій формі. Рух готівки дуже складно відслідковувати і контролювати, що створює можливості для корупції, контрабанди, заниження реальних оборотів бізнесу тощо.

Ключовим моментом доповіді провідного спеціаліста фіскальної служби району Аліни Чорноморець - це поширення застосування РРО на продавців "технічно складних побутових товарів": побутової техніки, комп'ютерів, смартфонів та іншої електроніки, незалежно від їх обороту або типу господарювання, що підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню ) або гарантійній заміні. Клієнту повинен видаватися фіскальний чек, який підтверджує факт прийняття оплати (або повернення грошей) і права його як покупця. Якщо ж готівкової оплати немає (наприклад, клієнт отримує рахунок і оплачує його безготівково), то застосування РРО не потрібно.

Розглянуто докладно усі групи товарів згідно УКТЗЕД, під час продажу яких необхідно застосовувати РРО. Важливо пам»ятати - що реєстратор розрахункових операцій застосовується суб»єктом господарювання на усі структурні підрозділи (об»єкти торгівлі) та на весь наявний товар.

Як вибрати, купити та зареєструвати РРО, під час семінару розповів преставник ТОВ «»ВТІ-сервіс» та наголосив , що вибір конкретної моделі залежить від бізнес-процесів, кількості покупців та облікової системи суб»єкта господарювання. Надав список касових апаратів та фіскальних реєстраторів, дозволених до реєстрації та використання в Україні, згідно Державного Реєстру РРО України.

Під час заходу також були обговорені питання щодо деклараційної кампанії -2017, яка стосується кожного пересічного мешканця району, у разі отримання ним у 2016 році доходів, з яких не було сплачено податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь