ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податкові зміни, а значить чергове роз’яснення - Тульчинські податківці провели семінар для платників про застосування РРО

Дата: 10.06.2015 08:50
Кількість переглядів: 265

Фото без опису

26 травня 2015 року відбувся кущовий семінар-нарада з питань запровадження реєстраторів розрахункових операцій .За підрахунками фіскальної служби району до 1 липня 2015 року понад 150 платників єдиного податку третьої групи повинні придбати, встановити, а з 1 липня – застосовувати згідно норм законодавства реєстратори розрахункових операцій.

Про готовність спрощенців певних категорій до запровадження РРО та місцевих сервісних центрів взяти на обслуговування нових клієнтів і забезпечити їх технікою, а також про наявні проблемні питання запровадження касової техніки з 1 липня йшлось на кущовому семінарі – нараді. Захід відбувся в актовій залі Тульчинськогг відділення Немиріької ОДПІ.

Лектори семінару – керівники профільних підрозділів фіскальної служби детально виклали актуальні питання застосування РРО та справляння акцизного податку та відповіли на запитання учасників семінару.

Начальник доходів і зборів фізичних осіб Олег Рудий нагадав, що 5–ти відсотковий акцизний податок повинні сплачувати суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують пиво безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у закладах громадського харчування. Також з 1 липня 2015 року пиво віднесено до алкогольних напоїв, а отже продаватиметься з цієї дати виключно за наявності відповідної ліцензії та з обов’язковим застосуванням РРО. Крім того, на прохання платників надані відомості про сервісні центри Вінницької області.

Нагадаємо, Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни до Податкового кодексу України і, зокрема, Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Метою вказаних змін є вдосконалення механізму їх застосування та запобігання можливим порушенням з боку суб'єктів господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки за товари (послуги). Основним є те, що відповідно до пункту 296.10 Кодексу фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи не застосовують реєстратори розрахункових операцій. У всіх інших випадках платники єдиного податку фізичні особи-підприємці другої і третьої груп зобов'язані застосовувати РРО.При цьому зазначені зміни, відповідно до Прикінцевих положень Закону №71-VIII, вступають у силу:для платників єдиного податку третьої групи - з 1 липня 2015 року;для платників єдиного податку другої групи - з 1 січня 2016 року. Водночас змінами до Перехідних положень Кодексу (пункт 28) встановлено, що фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку другої і третьої груп, які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року включно почали застосовувати у власній господарській діяльності зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО, з дати початку застосування РРО до 1 січня 2017 року звільняються від проведення відповідно до норм цього Кодексу перевірок з питань дотримання порядку застосування РРО.

Також під час семінару учасники дізнались про функціональні можливості, модифікації касових апаратів та механізми визначення акцизного податку в розрахункових операціях. Учасники семінару детально обговорили принципи застосування з початку 2015 року реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі. Розглянули питання відображення акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів у фіскальному чеку.

Зустріч податківців і платників пройшла в жвавому обговоренні нововведень. Присутні змогли отримати фахові відповіді-консультації щодо практичного застосування реєстраторів розрахункових операцій та норми податкового законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь