ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Податковий облік поворотної фінансової допомоги

Дата: 08.07.2014 10:21
Кількість переглядів: 284

Затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо податкового обліку поворотної фінансової допомоги.
Міндоходів роз’яснює, що платник податку, який отримав таку допомогу від особи, що є платником податку на прибуток підприємств та сплачує податок на загальних підставах і не має пільг із сплати цього податку, включає до складу доходів звітного періоду суму процентів, умовно нарахованих на суму поворотної фіндопомоги, що залишається неповерненою на кінець такого звітного періоду, у розмірі облікової ставки Нацбанку, розрахованої за кожний день фактичного використання такої поворотної фіндопомоги.
Такі умовні проценти вважаються безповоротною фіндопомогою та включаються при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток до складу інших доходів.
Платник податку, який отримав поворотну фіндопомогу від осіб, які не є платниками цього податку (в тому числі нерезидентів), або осіб, які згідно із Податковим кодексом мають пільги з цього податку, в тому числі право застосовувати ставки податку нижчі ніж 18 %, включає до складу інших доходів звітного податкового періоду суми поворотної фіндопомоги, що залишаються неповерненими на кінець такого звітного періоду.
Зазначений порядок оподаткування не застосовується до суми поворотної фінансової допомоги, отриманої від засновника/учасника (в тому числі нерезидента) платника податку, у випадку повернення такої допомоги не пізніше 365 календарних днів з дня її отримання.
Тобто, якщо поворотна фіндопомога, внесена засновником/учасником (в тому числі нерезидентом), залишилась не поверненою після спливу 365 календарних днів з дня її отримання, така допомога підлягає оподаткуванню за загальновстановленими правилами оподаткування такої операції, в залежності від статусу її надавача.
Для платників податку на прибуток, для яких базовим податковим (звітним) періодом є календарний рік, сума отриманої від неплатників податку на прибуток поворотної фіндопомоги, що залишається неповерненою на кінець звітного року, включається до складу доходів у річній декларації.
Наказ Міндоходів від 01.07.14 р. № 367 чинний з дня прийняття.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь