ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попередження насильства в сім’ї

Дата: 29.03.2013 20:50
Кількість переглядів: 429

В січні 2013 року почала діяти корекційна програма по роботі з особами, які вчиняють насильство в сім’ї або де є реальна загроза його вчинення. Основною метою корекційної програми є надання учасникам поштовху до осмислення своєї поведінки, усвідомлення витоків та проявів власної насильницької поведінки, а також започаткування вироблення і засвоєння ними альтернативних ненасильницьких стратегій.
Починаючи з 29 січня 2013 року фахівцем із соціальної роботи Тульчинського РЦ СССДМ щотижнево проводяться корекційні програми. 26 березня 2013 року відбулось знайомство з новими учасниками корекції. Було залучено четверо осіб. В процесі роботи виявлено та вивчено причини конфліктів в сім’ї. Учасники були ознайомлені з основними положеннями Закону України від 15.11.2001 № 2789-III «Про попередження насильства в сім’ї».
Працюючи з особами, що вчинили (вчиняють) насильство в сім’ї, ми аналізуємо психологічні особливості кривдника, цінності, мотиви, емоційний стан, особистісні риси. Ці особи добре розрізняють по відношенню до кого вони проявляють насильницьку поведінку і до якого рівня вони можуть проявляти жорстокість. Далеко не завжди кривдник стає насильником тільки через те, що він гнівається. Він також відчуває страх, образу, безпорадність, а також те, що його зрадили. Тому саме на перших заняттях корекційної програми розкриваються основні проблеми сім’ї та її моральні, етичні, духовні цінності, що в подальшому дозволяє уникнути насильницької поведінки.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь