ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пожежі в районі – причина загибелі його жителів

Дата: 05.12.2017 15:05
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

Тульчинський РС ГУ ДСНС України в Вінницькій вкрай стурбований станом пожежної безпеки, який склався в районі. Так, станом на 5 грудня в районі виникло 61 пожежа та загоряння. На сьогоднішній день по Тульчинському районі у вогні та внаслідок удушення чадним газом загинуло 5 людей.
Не зважаючи на заходи, які здійснювала служба державного пожежного нагляду Тульчинського району щодо попередження випадків травмування та загибелі людей на пожежах, в 2017 році спостерігається збільшення кількості загиблих внаслідок пожеж відносно минулого року.
Найбільш вражено пожежами такі населені пункти, як м. Тульчин – 13 пожеж, (загинуло 2 людини), с. Холодівка - 6 пожеж, с. Суворовське – 5 пожеж, (загинула 1 людина), с. Кинашів – 4 пожежі (загинила 1 людина), с. Зарічне -4 пожежі, (загинула 1 людина) с. Нестерварка - 3 пожежі, с. Журавлівка - 3 пожежі, с. Тиманівка - 3 пожежі,
с. Копіївка – 2 пожежі та ще в 12 населених пунктах виникло по 1 пожежі.
Пожежі, внаслідок яких загинули люди викликані такими причинами, як порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, порушення правил експлуатації електрообладнання, необережне поводження з вогнем під час паління в ліжку в нетверезому стані.
Як свідчить аналіз, найчастіше трагічні випадки на пожежах виникають в сільській місцевості з людьми віком понад 60 років (66,6% від загальної кількості загиблих по району). Це пов'язано з тим, що в селах залишаються люди похилого віку, які мешкають у будівлях з несправними пічним опаленням та електрообладнанням. Найбільша кількість загиблих в минулому році приходиться на зимові місяці (50%) від усіх загиблих за рік, тобто в період холодів, коли люди починають інтенсивно використовувати прилади пічного опалення, саморобні електронагрівальні пристрої. Самі люди похилого віку відремонтувати своє обладнання не мають можливості, а місцева влада допомогу їм в цьому питанні не надає.
Враховуючи ситуацію що виникла, Районний сектор ГУ ДСНС України в Вінницькій області закликає:

дотримуватись правил пожежної безпеки, пильнувати за дітьми, допомагати пристарілим, цінувати своє життя та життя оточуючих,

тільки разом ми зможемо

запобігти, врятувати, допомогти!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь