ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, - Президент

Дата: 15.09.2016 12:44
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Президент України привітав позитивне рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги.
«Позитивне рішення МВФ свідчить про те, що світ визнає - в Україні відбуваються реформи, в Україні відбуваються якісні і позитивні зміни, і країна рухається в правильному напрямку», - сказав Петро Порошенко та назвав це рішення «високою оцінкою як економічних реформ, так і перших наших результатів і кроків у боротьбі з корупцією, адже антикорупційна стратегія і практика теж є вагомим критерієм, за яким МВФ приймає рішення про кредитування».
В своєму коментарі Глава держави наголосив, що вперше в історії відносин між Україною і Міжнародним валютним фондом наша країна отримує третій транш допомоги в рамках однієї програми співробітництва.
Президент зазначив, що рішення Фонду відкриває шлях до виділення фінансової допомоги з боку Сполучених Штатів Америки в обсязі 1 мільярда доларів,макрофінансової допомоги Євросоюзу в рамках додаткових ще 600 мільйонів євро, інших міжнародних фінансових організацій і відчиняє вікно можливостей для залучення іноземних інвестицій в українську економіку.
«Все це дозволить тримати стабільність гривні, зафіксувати досягнуту нами макроекономічну стабілізацію і підтримати перші паростки економічного зростання», -підкреслив Петро Порошенко та акцентував на тому, що в проекті Бюджету на 2017 рік будуть закладені передумови для підвищення соціальних стандартів.
Президент також назвав резолюцію Фонду «сигналом агресору», який, за словами Глави держави, намагався нам поставити палки у колеса навіть на сесії Ради керуючих МВФ. «Спроби Росії підірвати солідарність МВФ з Україною і зірвати рішення про транш - провалилися. Кремль програв у цій операції. Реформи роблять нас сильнішими, а разом з тим міцнішою стає і наша здатність протидії зовнішній агресії», - зазначив Порошенко та привітав українців з позитивним рішенням МВФ щодо нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь