ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій здійснив архіпасторський візит на Вінниччину

Дата: 28.10.2014 14:55
Кількість переглядів: 487

Фото без опису

26-27 жовтня відбувся дводенний Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до Тульчинської та Могилів-Подільської єпархій.
Цього дня в Тульчинському єпархіальному управлінні Української православної церкви відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення 20-річчя з дня утворення Тульчинської єпархії, 65-ліття з дня народження та 25-ліття архієрейського служіння митрополита Тульчинського та Брацлавського Іонафана.
Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив святкову Божественну літургію в кафедральному соборі на честь Різдва Христового м. Тульчина. Йому співслужили 14 архієреїв, з яких 4 – представники Грузинської православної церкви: митрополити Алавердський Давид, Батумський і Лазський Димитрій, Зугдидський і Цаішський Герасим, Чкондидський Петро, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Білоцерківський і Богуславський Августин, Вінницький і Барський Симеон; архієпископи Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Уманський і Звенигородський Пантелімон, Балтський і Ананьєвський Олексій; єпископи: Макарівський Іларій, Ровеньківський і Свердловський Пантелімон, Конотопський і Глуховський Роман, Фастівський Даміан, Олександрійський і Світловодський Боголеп, духовенство Тульчинської та сусідніх єпархій.
Участь в заходах взяли представники громадських та політичних організацій, ліцеїсти Тульчинської школи-інтернату, меценати та біля 2 тис.мирян.
З нагоди ювілейних дат митрополита Іонафана привітали: Предстоятель Української православної церкви блаженнійший митрополит Онуфрій, делегація духовенства Грузинської православної церкви, до якої ввійшли архієреї, священики, схіігуменя Іоанна настоятелька та сестри монастиря на честь Хахульської ікони Пресвятої Богородиці (Нова Шуамта), Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І. Салецький, голова Тульчинської районної державної адміністрації Г.Роспутна, голова Тульчинської районної ради О.Авраменко, міський голова м. Тульчин В.Весняний.
За 20 років правлячі єпископи Тульчинської єпархії виховали прекрасну когорту духовенства, відновили діяльність багатьох парафій, побудували та реставрували велику кількість храмів, здійснили капітальний ремонт кафедрального собору на честь Різдва Христового м. Тульчина, започаткували діяльність періодичних видань.
До сучасної Тульчинської єпархії сьогодні входить 393 релігійних громади, 2 монастиря та 1 управління, які знаходяться в 12 районах області та в 1 місті обласного значення.
Митрополит Іонафан відомий у православному світі як мудрий та добрий пастор, композитор, поет та керівник.
28 серпня цього року, за заслуги перед Церквою архієпископ Іонафан був возведений Блаженнійшим митрополитом Онуфрієм в сан митрополита.
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь