ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент на острові Хортиця привітав з Днем захисника України воїнів АТО та вручив державні нагороди

Дата: 15.10.2014 09:01
Кількість переглядів: 400

Під час робочої поїздки до Запорізької області Президент України Петро Порошенко на острові Хортиця зустрівся з військовими, які беруть участь в антитерористичній операції. Президент вручив державні нагороди воїнам, які проявили мужність та героїзм у відстоюванні української землі.
Звертаючись до військових 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, батальйону міліції Запоріжжя, Нацгвардії, Глава держави привітав їх із започаткуванням Дня захисника України, який відзначатиметься 14 жовтня. «День Покрови із релігійного свята перетворився на професійне свято оборонців української землі», - сказав Петро Порошенко, висловивши сподівання, що цей день стане всенародним, загальнонаціональним святом.
Президент представив військовим нового Міністра оборони Степана Полторака, щойно затвердженого на посаді Верховною Радою. «Це – професіонал, який вже на нових засадах практично з нуля створив і розбудував Національну гвардію України. Йому і зараз поставлені надзвичайно важливі завдання: створити потужну, ефективну систему оборони України, перебудувати систему забезпечення і логістики військ», - сказав Президент.
«Нам є ким і чим пишатися! Наші воїни це і є наша національна гордість», - наголосив Президент. У той же час Петро Порошенко звернув увагу воїнів на необхідність укріплення військової дисципліни, недопущення випадків використання військових у політичних провокаціях.
«Наші Збройні Сили, Національна гвардія, прикордонники, силовики заслужено успадкували військову славу тих українців, які під час Другої світової захищали Вітчизну у лавах Червоної Армії. Захищати Вітчизну ми вчимося і на їхньому досвіді. Рівно як і на досвіді Війська Запорізького, січових стрільців і вояків УПА. І вже на власному героїчному досвіді Вітчизняної війни чотирнадцятого року», - сказав також Глава держави.
Петро Порошенко також привітав Запоріжжя з Днем міста і з Днем визволення від німецько-фашистських загарбників.
Нагороди з рук Президента отримали 26 військовослужбовців. Зокрема, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено начальника розвідки штабу бригадної артилерійської групи 25-ї окремої повітрянодесантної бригади підполковника Олександра Шкляренка, який протягом чотирьох місяців у складі підрозділу артилерії бригади брав участь в операціях зі звільнення від незаконних збройних формувань міст Красний Лиман, Ямпіль, Слов'янськ, Артемівськ, Дебальцеве, Шахтарськ та інших населених пунктів Донецької області.
Командир 25-ї окремої повітрянодесантної бригади полковник Юрій Содоль нагороджений Орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Юрій Содоль успішно виконує найскладніші завдання керівництва АТО. На початковому етапі операції (квітень - травень 2014 року) підрозділи бригади стійко прикривали державний кордон, охороняли та обороняли найбільш важливі об'єкти (аеродроми Мелітополь, Краматорськ, Донецьк, Луганськ), що дозволило утримувати під контролем визначені райони.
Після завершення урочистостей Глава держави відвідав церкву Покрови Пресвятої Богородиці історико-культурного заповідника "Запорізька Січ". Церква Покрови – перша, особливо шанована козаками церква на Запорізькій Січі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь