ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент провів телефонну розмову з Ангелою Меркель

Дата: 17.01.2015 09:23
Кількість переглядів: 229

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та висловились за деескалацію та негайне припинення вогню з боку бойовиків. В цьому контексті було підкреслено важливість Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ. Петро Порошенко поінформував про заяву представника СММ щодо обстрілів Донецького аеропорту з боку житлових кварталів, які контролюються бойовиками, в результаті чого страждають мирні мешканці та інфраструктура.

Петро Порошенко та Ангела Меркель погодились з необхідністю якнайшвидшого проведення засідання Тристоронньої контактної групи і, за її підсумками, зустрічі на рівні міністрів закордонних справ у «Нормандському форматі» для подальших переговорів на найвищому рівні. Ключовими передумовами для подальшого мирного врегулювання повинні стати вихід на лінію розмежування, закриття кордону, відведення військової техніки, звільнення заручників та реагування на загострення гуманітарної ситуації. Це також створить необхідні умови для політичного діалогу.

Президент України та Федеральний канцлер Німеччини закликають усі сторони докласти зусиль для недопущення більш важкої стадії конфлікту.

Також співрозмовники обговорили питання макрофінансової допомоги Україні та проведення низки заходів для забезпечення достатнього рівня підтримки задля стабілізації економічної ситуації в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь