ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент України наполягає на звільненні Надії Савченко з російської в’язниці – зустріч з Президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Дата: 27.02.2015 10:46
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

Президент Петро Порошенко на зустрічі з Президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петером Маурером обговорив гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Глава держави наголосив на тому, що попри Мінські домовленості ситуація на Донбасі залишається дуже напруженою, від чого особливо потерпає мирне населення регіону. Співрозмовники обговорили проблеми доставки гуманітарних вантажів, медикаментів та продуктів на окуповані території.

«Ми продовжуємо надавати гуманітарну допомогу постраждалим від дій терористів районам Донбасу і наполягаємо на тому, щоб інші учасники домовленостей дотримувалися своїх зобов’язань», – наголосив Петро Порошенко.

Президент звернув увагу Президента МКЧХ на проблеми заручників, яких продовжують утримувати терористи в жахливих умовах в Донецьку та Луганську, і наголосив на тому, що дуже важливим пунктом Мінських домовленостей був саме пункт «про невідкладне, без будь-яких додаткових умов, звільнення усіх полонених».

Президент наголосив на необхідності негайного звільнення з російської в’язниці українського пілота Надії Савченко, яка вже 10 тижнів голодує, вимагаючи звільнення, і перебуває в дуже важкому стані. «Вона нічого не зробила поганого, вона просто захищала свою країну», – заявив Петро Порошенко. Глава держави наголосив на тому, що Надія Савченко є депутатом Верховної Ради та членом делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи і має дипломатичний імунітет.

Президент МКЧХ Петер Маурер поінформував Президента про діючі програми організації, які впроваджуються в Україні, та про плани збільшення річного бюджету для України, який зараз складає 48 млн швейцарських франків, на 20-25 млн франків.

У зустрічі також взяли участь Голова делегації МКЧХ в Україні Мішель Массон та заступник голови делегації МКЧХ в Україні Юрг Елгін. З української сторони були присутні Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та Заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь