ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент вважає невірними судження про необхідність вибору України на користь будь-яких інтеграційних проектів

Дата: 25.10.2013 16:29
Кількість переглядів: 343

Президент України Віктор Янукович вважає невірними думки про те, що Україні необхідно зробити вибір між інтеграцією з Європейським Союзом і розвитком співпраці з країнами Співдружності Незалежних Держав і Митного союзу.
«Будь-які розмови про необхідність вибору України між поглибленням взаємодії з державами-учасницями СНД, а також Євразійського інтеграційного проекту та Європою - докорінно невірні», - заявив Президент під час засідання Ради глав держав СНД у вузькому форматі в Мінську.
На думку Віктора Януковича, можливою є співпраця нашої держави з усіма цими об'єднаннями, що принесе користь їх учасникам. «Я переконаний, що створивши зону вільної торгівлі з ЄС, а також налагодивши ефективну взаємодію з Митним союзом, Євразійським союзом у перспективі, Україна сприятиме подальшій активізації економічної взаємодії на Євразійському континенті», - підкреслив він.
За словами Глави держави, підписання Угоди про асоціацію з ЄС створить додаткові умови для розвитку торговельного та інвестиційного співробітництва між нашими країнами. «Українські спільні підприємства за участю капіталу країн СНД зможуть здійснювати експорт продукції до ЄС в тому режимі, в якому він буде встановлений з Україною з відповідними преференціями», - зазначив Президент.
Віктор Янукович також наголосив: відносини України з ЄС в жодному разі не перешкоджатимуть її співпраці з іншими країнами та об'єднаннями.
«Розвиток відносин України з ЄС також жодним чином не перешкоджатиме ефективній взаємодії з країнами-учасницями зони вільної торгівлі в рамках СНД і Митного союзу, оскільки торговельно-економічне співробітництво в цих форматах відповідає загальноприйнятим нормам СОТ», - сказав Віктор Янукович.
Крім того, він зазначив, що Україна проти створення штучних бар'єрів для торговельно-економічних відносин між країнами СНД і країнами Митного союзу. На думку Віктора Януковича, державам-учасникам цих об'єднань необхідно вивчити ситуацію і знайти шляхи її вирішення.
«Я думаю, ми знайдемо там компроміси, ми відкриємо нові можливості просування товарів на наші спільні ринки. Іншою політика нині не може бути», - сказав Президент.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь