ТУЛЬЧИНСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Вінницька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент закликає Верховну Раду пришвидшити отримання Україною безвізового режиму та знайти вихід із політичної кризи

Дата: 15.03.2016 11:18
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів підтримати на засіданні у вівторок, 15 березня, запропоновані ним зміни до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році».
Глава держави підкреслив, що зазначений законопроект усуне останню перепону на шляху до запровадження безвізового режиму для українців у країнах Євросоюзу.
«Можу наголосити на тому, що сьогодні це вже фінішний ривок. Ми спільно розробили цей проект з громадськими активістами, науковцями, керівництвом Єврокомісії. І внаслідок напруженої роботи ми маємо остаточно погоджений варіант редакції, яка була схвалена громадськими організаціями, Єврокомісією і є базовою. Я дуже прошу проголосувати за цей закон у вівторок», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі із керівниками депутатських фракцій та груп.
Глава держави зазначив, що і Європейська Комісія, і Рада міністрів внутрішніх справ, і Європейський Парламент чітко налаштовані на те, щоб прийняти рішення про надання українцям права вільно подорожувати країнами Шенгенської зони.
Президент акцентував на тому, що ухвалення цього законопроекту в першу чергу необхідне Україні та її громадянам, адже значна частина його положень сприятиме посиленню боротьби з корупцією. «Надзвичайно важливо, що змістовна частина цього законопроекту, яка спрямована на боротьбу з корупцією, потрібна Україні, а не Євросоюзу. Питання електронного декларування, прозорості діяльності українських чиновників, урядовців і політиків є для нас надзвичайно важливим», - констатував Петро Порошенко.
Президент також закликав народних депутатів проголосувати за законопроект щодо спецконфіскації.
Глава держави особливо відзначив, що прийняття цього законопроекту є пріоритетним і дозволить розблокувати та повернути в Україну близько 1,5 млрд. доларів, а також забезпечить фінансування державного оборонного замовлення, якого дуже потребує українське військо.
Крым того, під час розмови Президент закликав народних депутатів проголосувати законопроект щодо внесення змін до процедури заочного правосуддя, який дозволить Україні розпочати судовий процес над Януковичем.
«Країна на відкритому, публічному, прозорому судовому засіданні повинна і має право на засудження злочинів, які скоєні представниками попередньої влади», - сказав він.
Петро Порошенко підкреслив важливість знаходження компромісу між фракціями Верховної Ради та пришвидшення процесу виходу із політичної кризи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь